Mednarodna razstava mačk Celje 2019 (foto)

09. 10. 2019 06:26

Minuli konec tedna je v dvorani E Celjskega sejma potekal prav poseben spektakel za vse ljubitelje mačk.

Felinološko društvo Celje je v knežjem mestu namreč že 32. leto zapored organiziralo mednarodno razstavo mačk, ki je privabila razstavljalce mačk iz štirinajstih držav.

Knežje mesto je tekom sobote in nedelje utripalo v znamenju mačjih lepotic, ki so blestele na mednarodni razstavi mačk. 219 pasemskih mačk se je postavilo na ogled sodniški ekipi, ki so jo sestavljali Thea Friškovec (CH), Dorte Kaae (DK), Martti Peltonen (SE), Karl Preiss (NO) in Anne Veland (NO).

razstava-mack-2

Mednarodna razstava mačk je pritegnila ogromno obiskovalcev, ki so vidno uživali v mačji družbi. Ogledali so si lahko mačje lepotice, med katerimi so lahko glasovali za svojo najljubšo. Prav tako pa so se lahko sprehodili skozi pestro izbiro mačje hrane in pripomočkov. Številni so priložnost izkoristili za fotografiranje muc, največ zanimanja pa sicer pritegnejo tiste, ki spominjajo na majhne tigre.

Najmlajši so se lahko prepustili poslikavi obraza, dogodek pa je popestrilo tudi Društvo POŽIV Velenje s srečelovom, ki bo številnim muckam omogočilo dobro počutje in topel dom.

V kolikor ste razstavo mačk zamudili, si lahko nekaj utrinkov z dogodka ogledate v spodnji fotogaleriji:
L. Č.

alya-smarje-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
268 queries in 5,622 seconds.