Mesec športa 2019 v Celju – program dogajanja

08. 05. 2019 10:08

Tudi letošnje leto bo maj v knežjem mestu športno obarvan. V ponedeljek se je namreč začel že tradicionalni Mesec športa, ki bo občane skozi ves mesec razvajal z brezplačnimi športnimi aktivnostmi.

V ponedeljek je pohod okoli Šmartinskega jezera oznanil začetek petega Meseca športa, ki bo trajal do 2. junija. Do takrat pa bodo na različnih lokacijah potekale brezplačne športne aktivnosti za obiskovalce. Športna zveza Celje je poskrbela za pestro paleto aktivnosti, v kateri bo zagotovo vsak našel nekaj zase: šola teka, zdrava hrbtenica, pump track, športna rekreacija za začetnike, telovadba za dušo in družabni plesi, šah, balinanje, plavanje, konjeništvo, supanje na Savinji itd.

Celjska podžupanja Breda Arnšek in predstavnik Športne zveze Celje Hasan Ibrić sta predstavila program in poslanstvo Meseca športa.
Celjska podžupanja Breda Arnšek in predstavnik Športne zveze Celje Hasan Ibrić sta predstavila program in poslanstvo Meseca športa.

Program sta podrobneje predstavila celjska podžupanja Breda Arnšek in Hasan Ibrić iz Športne zveze Celje. Cilj je, da se občanke in občane spodbudi k zdravemu načinu življenja, da bi se v prostem času čim več ukvarjali s športom. “Obenem spoznavajo športno infrastrukturo, ki jo Celje ponuja. Še vedno imamo namreč glede na število prebivalcev največ športnorekreacijskih površin v Sloveniji, kar nas zelo veseli,” je dodala podžupanja.

Poleg brezplačnega dela programa pa bodo Mesec športa tudi letos obogatili dogodki, ki so že pognali korenine v knežjem mestu. Tako bo v soboto od 10. ure dalje na obrežju Savinje potekal 43. Tek ob Savinji. 25. maja pa bo v starem mestnem jedru potekal Nočni tek. Mesec športa bo svoje sklepno dejanje izvedel 2. junija, ko bo na Špici potekala sklepna prireditev, ki jo bodo krojila tekmovanja v veslanju, hoja in tek prijateljstva do visečega mosta in Petrička, hitrostno supanje po Savinji, pa tudi družabne igre.

Celoten program za Mesec športa 2019 lahko spremljate v našem koledarčku dogodkov (klik).

 

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,645 seconds.