Mestna občina Celje aktivno ob Evropskem tednu mobilnosti


Evropski teden mobilnosti je projekt v katerem Mestna občina Celje sodeluje že 10. leto zapored. Teden mobilnosti poteka od 16. do 22. septembra 2011 in je namenjen spodbujanju trajnostne mobilnosti. Prav zato je ta projekt odlična priložnost za jasno sporočilo vsem dejavnikom družbe, da prav vsak lahko prispeva k izboljšanju stanja okolja.

Osrednja tema letošnjega tedna mobilnosti je »Potujmo drugače«. V sklopu osrednje teme želimo opozoriti na zdrav način življenja, ki z gibanjem pripomore tudi k boljši kakovosti življenja in redni telesni aktivnosti.

Prav zaradi vseh teh dejavnikov se bodo Mestna občina Celje in vseh ostalih 32 mest (Celje, Maribor, Ptuj, Nova Gorica, Postojna, Koper ipd.), ki se vključujejo v letošnji Evropski teden mobilnosti, začeli soočati s posebnimi izzivi, kot so zmanjšanje hrupa in onesnaževanja okolja ter trajnostno naravnana mobilnost.

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti bo 20. september v Mestni občini Celje namenjen prometni varnosti, zaradi česar bo zaprta Prešernova ulica med 5.30 in 13.00 uro.

A. T. H.