Mestna občina Celje je danes Policijski upravi Celje podarila dve kolesi

23. 11. 2017 12:51

policist-kolesarMestna  občina  Celje je danes Policijski upravi Celje podarila dve kolesi. Vodstvo Policijske postaje Celje je letos dalo pobudo za nakup koles, saj to policistom omogoča uspešnejše opravljanje nalog, hkrati pa je ta način dela pomemben doprinos k večji varnosti občanov.

Komandir  Policijske postaje Celje Martin Kumer se je zahvalil predstavnikom Mestne občine Celje in povedal, da je pridobitve izjemno vesel, saj bodo z novimi kolesi policisti opaznejši in mobilnejši, tako v starem  mestnem jedru, na Savinjskem nabrežju, na območju Mestnega parka, v okolici Šmartinskega jezera, na kolesarskih stezah in drugih lokacijah, ki so avtomobilom nedostopne.

Dušan Slapnik vodja Oddelka za okolje in prostor ter komunalo Mestne občine Celje je poudaril, da so na Mestni občini Celje veseli, da lahko policistom na ta način pomagajo, saj se zavedajo, da je policijsko delo težko in odgovorno. Dodal je da bodo prihodnje leto kupili 100 koles, ki bodo na voljo občanom in turistom.

Od tega bo 34 električnih. V ta namen bodo omogočili tudi 17 mest za hrambo in polnjenje koles. Investicija bo vredna pol milijona EUR. Povedal je tudi, da lahko poleg dveh koles, ki jih je občina celjskim  policistom danes predala v uporabo, policisti drugo leto pričakujejo še dve novi kolesi.

Dobro sodelovanje s celjsko policijo je izredno pohvalil tudi Igor Lupše predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Celje in še posebej izpostavil skupne aktivnosti ob Svetovnem dnevu žrtev prometnih nesreč, minuli vikend na Ljubečni.

novi-kolesi-1

celjanka-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 1,740 seconds.