Mestni Kino Metropol odslej z novim digitalnim projektorjem

12. 11. 2013 08:14

Minulo soboto, 9. novembra, so v Mestnem kinu Metropol svečano zagnali nov digitalni projektor in ob tej priložnosti v družbi filmske ekipe zavrteli film Gremo mi po svoje 2. Ob tej priložnosti je publiko nagovoril pooblaščenec župana za področje družbenih dejavnosti Stane Rozman.

Sobotno predvajanje filma Gremo mi po svoje 2 je bila prva projekcija filma z novim projektorjem, nakup katerega je bil, poleg novega platna, nujen za nadaljnji obstoj kina. Članom Društva za ustvarjalnost Filter, ki so leta 2004 prevzeli v upravljanje celjski Mestni kino Metropol, je ponovno uspelo na videz nemogoče. Pooblaščenec župana za področje družbenih dejavnosti Stane Rozman je med drugim povedal: »Nakup novega projektorja je za Mestni kino Metropol velika in pomembna pridobitev in s tem tudi za oživljanje starega mestnega jedra.«

Nov digitalni projektor

Mestni kino Metropol je lani obiskalo skoraj 15.000 obiskovalcev, vsekakor tudi zaradi bogatega koncertnega programa, ki v staro mestno jedro pripelje svetovna imena jazza. Programski vodja Društva za ustvarjalnost Filter Samo Seničar nam je ob tej priložnosti povedal, da se društvo ob novi pridobitvi ne ustavlja, ampak gre naprej: pričeli so sodelovati tudi s Kulturnim središčem evropskih vesoljskih tehnologij – KSEVT.

Vir: Mestna občina Celje

Foto: Arhiv Društva za ustvarjalnost Filter

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 5,620 seconds.