Miklavžev sejem oznanil pestro decembrsko dogajanje v središču Celja

02. 12. 2013 07:51

DSCN9962 (Kopiraj)Miklavž je pred vrati. Ker pa mora za darila poskrbeti malo prej, je minulo soboto obiskal središče Celja in otvoril Miklavžev sejem. V strogem središču mesta so se tako že bohotile vsakoletne božične stojnice s čaji, pleteninami, sladkarijami in kuhanim vinom, vzporedno s tem pa je na Krekovem trgu potekala prodajna razstava adventnih venčkov. Tam s si lahko obiskovalci na šestih različnih stojnicah ogledali inovativne primere adventnih venčkov in jih tudi kupili.

Odprtje Miklavževega sejma pa je letos potekalo v znamenju slabega obiska. Po besedah maloštevilnih obiskovalcev lahko za to najdemo dva med seboj povezana razloga. Prvi se nahaja v malce spremenjeni lokaciji decembrskih sejmov, ki je posledica gradbenih del v središču Celja. Mnogi tako sploh niso seznanjeni s sejmi in njihovimi lokacijami, ali pa jih nedokončana gradbena dela, ki tudi ne kažejo kakršnegakoli napredka, odbijajo od obiska. Drug razlog prav tako tiči v gradbenih delih, ki kot posledico nosijo številne nesmiselne obvoze okoli središča mesta, zaradi casino online katerih je zelo zahtevna misija najti parkirišče.

Miklavžev sejem
Miklavžev sejem

Kljub temu pa smo skupaj z obiskovalci izrazili upanje, da se bo središče Celja tekom decembra ob bolj večernih urah napolnilo. V končni fazi je veseli december dobra priložnost za vse, da ob dobri družbi in ob kozarcu kuhanega vina ali čaja pozabijo na vsakodnevne tegobe. Pestro decembrsko dogajanje namreč vzpodbuja ravno k temu.

DSCN9965 (Kopiraj)Vsak dan do konca leta od 10. ure dalje si boste tako lahko na stojnicah v središču mesta kupili kaj sladkega oz. koristnega ali pa si vsaj napasli oči. Ob tem pa bodo številni lastniki stojnic poskrbeli za to, da vas medtem ne bosta zagrabili lakota in žeja. Ko pa se bo Miklavž z Miklavževim sejmom počasi poskrbel, bo v mesto že prišel Božiček in 13. decembra poskrbel za odprtje božično-novoletnega sejma, ki bo trajal vse do 31. decembra. Tam boste lahko uživali ob božičnih dobrotah, obsežni animaciji, dobri glabi in pa predvsem v prazničnem vzdušju.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 0,964 seconds.