Mladim posameznikom in družinam 21 novih neprofitnih stanovanj

08. 11. 2012 14:42

Mestna občina Celje in družba Nepremičnine Celje sta danes namenu predali 21 novih neprofitnih stanovanj na Teharjah. V enem letu je na naslovu Teharje 15 zrasel lep, svetel objekt, ki bo v naslednjih dneh postal dom mladim posameznikom in družinam, so sporočili iz Mestne občine Celje.

V večstanovanjskem objektu (skupno neto stanovanjska površina unaša 1318 m2) je 6 garsonjer, 2 eno in pol sobni stanovanji, 8 dvosobnih stanovanj ter 5 dvo in pol sobnih stanovanj, pred hišo pa je na voljo 21 parkirnih mest. Investicija je vredna slabih 1.600.000 evrov.

»Vesel sem, da je nov objekt namenjen predvsem mladim in mladim družinam in upam, da bomo kljub težkim gospodarskim časom uspeli obdržati dobro kondicijo v naši družbi Nepremičnine in nadaljevati z gradnjo novih stanovanj. Glede na število gospodinjstev v občini imamo veliko neprofitnih stanovanj, preko 2000«, je ob odprtju povedal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Direktorica družbe Nepremičnine Celje Danica Doberšek, ki je ob odprtju simbolično izročila ključ prvi stanovalki, je spregovorila tudi o načrtih za naprej. Mestna občina Celje je namreč v korist družbe nepremičnine Celje ustanovila stavbno pravico za cca 5000 m2 zemljišča v Mestni četrti Nova vas, kjer družba načrtuje gradnjo treh manjših stanovanjskih blokov z okoli 70 stanovanji. Poleg tega si želijo v naslednjem letu prenoviti še nekaj starih stanovanj in dve stanovanji urediti v prostorih nekdanjega Kljuba.

Simbolična izročitev ključa prvi stanovalki

Družba Nepremičnine Celje gospodari z 2.193 stanovanji, od katerih je 2.109 neprofitnih. V lasti ima 2.059 stanovanj, od tega je 36 tržnih, 56 bivalnih enot, 33 službenih in 15 oskrbovanih stanovanj. 113 neprofitnih stanovanj je v lasti Mestne občine Celje in jih ima družba na podlagi sklenjene pogodbe v upravljanju. Ob tem upravlja še z 21 neprofitnimi stanovanji občine Štore.

Na letošnji listo se je po razpisu uvrstilo 429 prosilcev za neprofitna stanovanja. Letos so Nepremičnine Celje razpisale skupaj 55 stanovanj, posebej tudi za mlade in mlade družine. Prav v objektu Teharje 15 so jim namenili vsa stanovanja. Zadnji razpis za mlade in mlade družine je bil leta 2006.

Vir in foto: Mestna občina Celje

eH

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 7,363 seconds.