Mladinski pihalni orkester in solisti navdušili z atraktivnim programom

03. 04. 2017 14:34

Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Celje je pod taktirko dirigenta Bernarda Beline v prve pomladne dni vstopil  z atraktivnim programom, s katerim so se predstavili mladi solisti, sicer kar trije nekdanji dijaki umetniške gimnazije, glasbena smer, I. gimnazije v Celju in Glasbene šole Celje, ter odličen mladi pozavnist, ki je na odru predstavil kot prvi.

Gregor Vinko je svojo glasbeno pot začel z učenjem trobente, po zaključeni osnovni stopnji  pa se je odločil igrati še pozavno, kjer nadaljuje šolanje v Glasbeni šoli Celje.   Na tekmovanjih je osvojil kar nekaj odličnih rezultatov. Sodeluje tudi pri številnih glasbenih projektih in v različnih komornih sestavih.

Klarinetist Jan Ulaga je študent Akademije za glasbo v Ljubljani, dobitnik številnih priznanj in plaket, med drugim tudi zlate plakete na državnem tekmovanju TEMSIG v lanskem letu, ter član mladinskih in simfoničnih sestavov.

 

Saksofonist Žiga Vešligaj je študent magistrske stopnje na Anton Bruckner Privatuniversitat v Linzu, kjer je 2016 z odliko diplomiral 1. stopnjo. Je dobitnik številnih najvišjih priznanj na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Redno koncertira v Sloveniji in izven, premierno pa je izvedel kar nekaj glasbenih novitet. Poleg klasičnih sestavov deluje tudi v številnih drugih žanrih glasbe.

Tudi flavtistka Neža Šporer je študentka na Anton Bruckner Privatuniversitat v Linzu, udeleževala se je številnih državnih in mednarodnih tekmovanj ter prejemala najvišja odličja. Redno obiskuje mojstrske tečaje doma in v tujini ter  redno sodeluje v orkestrih in pri različnih glasbenih projektih.

Napolnjena dvorana Narodnega doma je tokrat resnično prišla na svoj račun z izjemnim glasbenim priboljškom.

Zgoraj z leve Gregor Vinko in Jan Ulaga; spodaj z leve Žiga Vešligaj in Neža Šporer.
Zgoraj z leve Gregor Vinko in Jan Ulaga; spodaj z leve Žiga Vešligaj in Neža Šporer.
Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,694 seconds.