MOC: Izgradnja novih prostorov na OŠ Hudinja je prioriteta prihodnjega mandatnega obdobja

07. 06. 2018 09:40

Po Osnovni šoli Ljubečna naj bi naslednja dodatne prostore dobila tudi Osnovna šola Hudinja. Na Mestni občini Celje (MOC) namreč zagotavljajo, da ima OŠ Hudinja prioriteto pri izgradnji novih prostorov.

V Celju je sicer še nekaj šol, ki se soočajo s prostorsko stisko.

Pred nekaj tedni, ko so z Mestne občine Celje (MOC) sporočili, da bodo rekonstruirali OŠ Ljubečno in s tem pridobili dodatne prostore, so se oglasili nekateri občani z vprašanji, kdaj pa bo občina začela reševati prav tako veliko prostorsko stisko na OŠ Hudinja.

Pojavili so se očitki, da MOC nima posluha za pobude po povečanju šole na Hudinji, kljub temu, da naj bi bili starši iz tega območja Celja primorani otroke voziti v druge šole.

Za komentar glede reševanja prostorskih težav na OŠ Hudinja smo se obrnili na Mestno občino Celje, od koder smo dobili odgovor, da na podlagi analize šolskega prostora OŠ Hudinja, aktualnega predmetnika osnovnošolskega izobraževanja, podatkov iz Centralnega registra prebivalstva in na podlagi razgovorov s šolo in starši učencev ter ob soglasju ravnateljev celjskih osnovnih šol, Mestna občina Celje ugotavlja, da ima zaradi ugotovljenih potreb po dodatnem šolskem prostoru OŠ Hudinja prioriteto pri izgradnji osnovnošolskega prostora v proračunski perspektivi prihodnjega mandatnega obdobja lokalne skupnosti. To ugotovitev je potrdil tudi Mestni svet Mestne občine Celje maja letos na svoji 26. redni seji.

foto: OŠ Hudinja

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,110 seconds.