Mozirski gaj 2014: razstava tulipanov, strupenjač in klopi celjskih osnovnošolcev (foto)

29. 04. 2014 21:53

DSC_0376V Mozirski gaj se že zgrinjajo množice ljubiteljev naravnih lepot. Vrata je namreč odprla prva v vrsti razstav cvetja v tej sezoni, razstava tulipanov. Njena posebnost je tulipan, posebej vzgojen samo za Mozirski gaj, ki nosi tudi njegovo ime. To pa ni edina popestritev, ki jo ponujajo v prvomajskih praznikih… 

Čeprav je že skoraj poletno vreme v marcu nakazovalo, da bodo tulipani odcveteli, še preden se bo razstava začela, je aprilski dež vendarle malo zaustavil bujno cvetenje – in obdržal pisane barve tulipanov za obiskovalce, ki bodo gaj obiskali pokies online v času prvomajskih praznikov.

Delavci v gaju so imeli sicer letos več dela zaradi odpravljanja posledic žleda, ki je polomil nekaj dreves, a večje škode ni bilo.

Več škode v poslovnem smislu je napr. povzročilo kislo vreme na velikonočni ponedeljek, saj je bilo obiskovalcev precej manj kot običajno.

Zanimive oblikovalske rešitve osnovnošolcev

Pomladno razstavo bodo popestrile strupene kače, pajki in druge živali, pletena dela ustanovitelja gaja, otroke bodo razveseljevali risani junaki z Mikijem Miško na čelu, del razstave pa letos predastavljajo tudi izdelki osnovnošolcev Celjske regije, ki so v okviru natečaja Cinkarne Celje izdelovali klopi iz odpadnih palet.

Pomladanska razstava cvetja bo na ogled do 4. maja. Vstopnica za otroke stane 3 evre, za dijake in študente 5 evrov, za odrasle pa 6 evrov.

T&F: Š. Kumer

pokal-narodov-cks-celje-polsi-klik

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
198 queries in 1,394 seconds.