Na voznike v Celju bosta odslej prežala dva radarja


radar-voziloDoslej je v Mestni občini Celje prehitre voznike lovil zgolj en radar nameščen v vozilo. V naslednjih dneh pa naj bi v dobili še en tovrsten radar, ki bo meril hitrost voznikov na različnih lokacijah.

Mestna občina Celje je namreč pred časom objavila javno naročilo za nakup dodatnega radarja, ki bo nameščen v vozilo in bo meril hitrost predvsem v naseljih ter v bližini šol in vrtcev.

Kot poroča Dnevnik so do sedaj, medobčinski inšpektorat in redarstvo Mestne občine Celje skupaj z občinami Laško, Štore in Žalec, imeli v lasti zgolj eno vozilo z vgrajenim radarskim sistemom. V naslednjih dneh pa se mu bo tako pridružilo še drugo tovrstno vozilo. Z obema bodo hitrost na različnih lokacijah merili na dnevni bazi.

Lani so na medobčinskem inšpektoratu v celem letu obravnavali 3178 prekoračitev hitrosti v vseh štirih občinah skupaj, letos do konca septembra pa 2814.

V celotnem lanskem letu je bilo izrečenih za skoraj 11.500 evrov denarnih kazni, letos do konca oktobra pa za 9.146 evrov. Glavnino tega predstavljajo kazni za prehitro vožnjo in napačno parkiranje, so za Dnevnik še povedali na medobčinskem inšpektoratu.

Nalsednje leto gre torej pričakovati, da se bodo prilivi iz naslova prekoračitve hitrosti še povečali.

pralnica-celje-polsi-klik