Na Klicu dobrote v Celju zbrali skoraj četrt milijona evrov

25. 11. 2021 21:40

V sredo se je odvil že 31. dobrodelni koncert Klic dobrote za družine v stiski. Že tradicionalno je bilo prizorišče koncerta Celje (Dvorana Golovec). Tudi tokrat je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za njih se je v času koncerta zbralo kar 217.950 evrov.

Koncert so predvajali na Televiziji in Radiu Slovenija ter na Radiu Ognjišče. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala še do konca leta.

Koncert je potekal pod geslom »SRCE, ki sprejema« in nas opomnil na osnovno človeško potrebo po bližini in sprejetju v naši različnosti in dostojanstvu. S drevišnjim Klicem dobrote so se po besedah predsednika Karitas, nadškofa Alojzija Cvikla, odpravili k družinam v stiski in poiskali pot do njihovega srca, ki je velikokrat obteženo s skrbmi in negotovostjo.
Darovano pomoč bo prejelo 20.000 družin

Svoje srce za 20.000 družin po vsej Sloveniji, ki jim Slovenska Karitas pomaga v različnih programih pomoči, je odprlo mnogo dobrotnikov, podjetjij in posameznikov. V prihodnjih tednih in mesecih bodo tako družine v svoje domove prejele toplino in konkretno pomoč v obliki hrane, plačila najnujnejših položnic in potrebščin.

Na koncertu je sodelovalo veliko glasbenikov, ki jih je na spremljala komorna zasedba Simfoničnega orkestra Cantabilepod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika in spremljajoči band. Na koncertu so nastopili Patricija Avšič, Nuška Drašček, Mojca Bitenc Križaj, Irena Yebuah Tiran, Eva Hren, Estera Stojko, Omar Naber, Petra Kodba, Neža Močnik, Simon Zgonc, sodelavci Radia Ognjišče, Kvatropirci in Ansambel Saša Avsenika. Vsi so se pridružili prostovoljcem in brez honorarja nastopili za dober namen.

V času koncerta so klice darovalcev sprejemali mladi prostovoljci Karitasa, skavti, Dejan Fabčič in s. Romana Kocjančič, dogodek sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Sešek, za smeh in sproščenost pa je poskrbel Žiga Bunič.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo. Povezava za darovanje.

Foto: Tatjana Splichal

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 0,958 seconds.