Na Lavi v gradnji 1. od 44 odsekov kolesarskih povezav

22. 02. 2020 11:07

V tem tednu se je začela gradnja prvega od načrtovanih 44 odsekov kolesarskih povezav na območju Mestne občine Celje.

Podjetje VOC Celje, d. o. o., ki je bilo lani na javnem razpisu izbrano za izvajalca gradbenih del, v teh dneh že gradi kolesarsko stezo na odseku Lava 2, prihodnji mesec pa naj bi z deli začelo tudi na Partizanski cesti in Čopovi ulici.

Celotna vrednost projekta znaša 2,4 milijona evrov. V proračunu za letošnje leto je za ta namen rezerviranih nekaj več kot milijon evrov, prav toliko tudi v proračunu za 2021. Od sofinancerskih sredstev naj bi s strani državnega proračuna prišlo 289 tisočakov, s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj pa nekaj manj kot 1,2 milijona evrov.

Glavnino del nameravajo zaključiti do konca prihodnjega leta. V letošnjem letu naj bi zgradili nekaj manj kot 15, prihodnje leto pa 8 kilometrov stez. Nekatere že obstoječe odseke stez bodo obnovili, načrtujejo pa tudi, da bodo s talnimi obeležbami označili nekatere obstoječe ceste v smislu souporabe s kolesarskim prometom – sharrow space.

Kjer je potrebno, bodo predhodno obnovili vodovod, kanalizacijo, nizko napetostne električne in telekomunikacijske kable, postavili javno razsvetljavo in zgradili hodnike za pešce. Nove in obnovljene kolesarske površine bodo povezali v sklenjeno kolesarsko omrežje.

*na sliki odsek na Lavi; foto: MOC

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 3,099 seconds.