Na mednarodnem glasbenem tekmovanju World open odlični mladi iz Celja in okolice


Pred kratkim je steklo 14. mednarodno glasbeno tekmovanje World open, kjer so se z odličnim rezultatom izkazali tudi glasbeniki iz Celja in okolice.

Nadobudni glasbenici Maruša Gortnar in Sara Prepadnik, sicer dijakinji umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo Glasbena šola Celje izvaja skupaj s I. gimnazijo v Celju, sta nastopili z violo. Obe violistki sta ob spremljavi pianistke mag. Lerise Čanji nastopile v kategoriji junior artist XI. Maruša si je s svojo izvedbo priigrala 93,33 točk, za kar je dobila I. nagrado, Sara pa je sodnike prepričala do te mere, da so ji podelili 89,33 točk, s tem pa II. nagrado. Njuna mentorica je bila Špela Pirnat.

Na tekmovanju so sodelovali tudi kitaristi. Pod mentorstvom Marka Zorca so na stopili Taras Bojčevski, ki je v kategoriji junior artist VIII z 88 točkami osvojil II. nagrado, Maj Leskovšek, ki je v kategoriji junior artist IX z 90 točkami osvojil prvo nagrado ter Tadej Cizej, sicer dijak prej omenjene umetniške gimnazije, ki  je v kategoriji junior artist XII z 88 točkami osvojil II. nagrado.

Vir foto: FB/Glasbena šola Celje

Pod mentorstvom Lucije Šorn je prav tako s kitaro nastopil dijak prej omenjene umetniške gimnazije Martin Mutec, ki je v kategoriji junior artist XII z 92,66 točkami osvojil I. nagrado. Še dvema nastopajočima je bila mentorica Patricija Turnšek, oba pa sta osvojila II. nagrado. Voglar Urban Matjaž je nastopil v kategoriji junior artist IV in dosegel 89,66 točk, Krajnc Jakob pa je v kategoriji junior artist V dosegel 84,66 točk.

Vir foto: FB/Glasbena šola Celje