Na Mestnem pokopališču Celje odslej informacijski sistem za lokacije grobov (video)


Po novem je celjsko mestno pokopališče opremljeno s pokopališkim informacijskim sistemom za iskanje lokacije posameznih grobov, pa tudi za obveščanje o prihajajočih pogrebih. Slabih dvajset tisočakov vredna naložba, ki jo je Mestna občina Celje namestila z namenom lajšanja iskanja grobov pokojnikov, je prijazna do uporabnikov, iskalnik je preprost in omogoča vnos imena in priimka pokojnika.

Pokopališči informacijski sistem bo močno olajšal iskanje grobov pokojnikov, saj je na celjskem mestnem pokopališču in pokopališču na Teharjah pokopanih okoli 30.000 ljudi.

Nov sistem je preizkusil tudi župan MOC Bojan Šrot.
Nov sistem je preizkusil tudi župan MOC Bojan Šrot.

Nov informacijski sistem, ki je nameščen na vežici Mestnega pokopališča, deluje s pomočjo dveh prikazovalnikov. Na prvem bodo lahko uporabniki preko zaslona na dotik prejemali vizualne napotke do groba. Vnesti bodo morali ime in priimek pokojnika, sistem pa jih bo v nadaljevanju razvrstil po letnicah rojstva in smrti.

Drugi prikazovalnik pa je namenjen objavam obvestil o pogrebih. Prikaz poti je mogoče prenesti na pametne telefone s pomočjo unikatne QR-kode.

Vabljeni k ogledu video posnetka, v katerem si lahko ogledate praktično uporabo pokopališkega sistema:

 

tecaj-samoob-klik