Na OŠ Hudinja namenu predali dolgo pričakovani prizidek

16. 03. 2022 20:24

Na veliko veselje učencev in učiteljskega zbora je bil danes namenu predan nov prizidek k Osnovni šoli Hudinja, ki bo odpravil dolgoletno prostorsko stisko in zagotovil boljše pogoje za vzgojno-izobraževalno delo.

Osnovna šola Hudinja je z dvonadstropnim prizidkom pridobila 1.453 kvadratnih metrov novih prostorov oziroma 12 novih, svetlih, sodobnih učilnic, 5 kabinetov in ostale spremljajoče prostore.

V sklopu projekta je bilo obnovljenih tudi 334 kvadratnih metrov površin v 63 let stari šolski zgradbi. Nekatere učilnice v pritličju so bile preurejene v garderobe, dve učilnici v učilnico tehnike in likovnega pouka, ena pa v učilnico za gospodinjstvo. Obstoječi in novi trakt povezuje pritlični vhodni objekt z nadstrešnico, vetrolovom ter podaljšanimi garderobami. Pred šolskim poslopjem so po novem urejena tudi nova parkirišča.

Prizidek prioriteta občine

Mestni svet Mestne občine Celje je leta 2018 sprejel spremembe in dopolnitve Odloka o zazidalnem načrtu Zgornja Hudinja, ki je omogočil širitev objekta. V letu 2019 se je začela izdelava idejnega projekta, v letu 2020 pa je bila zbrana in pripravljena vsa potrebna dokumentacija.

Gradnja se je začela 6. januarja 2021 in je kljub epidemiji potekala skoraj nemoteno. Sprva naj bi bila končana že decembra lani, vendar se je uraden zaključek del zaradi objektivnih okoliščin podaljšal za dober mesec dni. 21. januarja letos je bil opravljen tehnični pregled objekta, prejšnji teden je bilo pridobljeno uporabno dovoljenje, danes pa je bil prizidek še uradno predan v uporabo.

Vrednost projekta Izgradnja prizidka k OŠ Hudinja – okoljsko manj obremenjujoča gradnja znaša 2.250.810 evrov. Od EKO sklada bo Mestna občina Celje letos prejela 397.699 evrov nepovratnih finančnih spodbud. Čaka se tudi na rezultate javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu. Od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je občina lani septembra prejela sklep o izboru predlogov dodatnih projektov za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v RS v proračunskem obdobju 2022-2024. Januarja letos so tako sprejeli sklep in pogodbo, po kateri bo občina še v letošnjem letu prejela 1.007.439 evrov.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 2,900 seconds.