Na praznik glasbe v cerkvi sv. Jožefa 1. koncert 20. jubilejnega slovenskega orgelskega ciklusa (foto)


V torek se je v cerkvi sv. Jožefa Celje odvil 1. koncert 20. jubilejnega slovenskega orgelskega ciklusa. Na njem se je predstavila organistka Klara Kovač s gostjami Majo Šuligoj in Vido Volk – vokal, ter Žužo Bajželj – harmonika.

Dogodek sta organizirala Slovensko orgelsko društvo in Dom sv. Jožef Celje. Greza enega izmed koncertov iz sklopa ob 20-letnici Slovenskega orgelskega društva.

Glavna gostja Klara Kovač je svojo glasbeno pot začela s poukom klavirja v Laškem pri prof. Mojci Lukmar ter jo nadaljevala s poukom orgel na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje, kjer je njena mentorica Barabara de Costa. Med izobraževanjem je sodelovala pri številnih projektih. Aktivno se je udeležila tudi 17. mednarodne orgelske šole pod vodstvom priznanega avstrijskega profesorja Wolfganga Kogerta ter orgelskega seminarja pod vodstvom profesorice zagrebške akademije Ljerke Očić. Junija 2021 je na 51. tekmovanju Temsig dosegla zlato plaketo in 3. nagrado, na spletnem tekmovanja ‘Astana vision’ v Kazahstanu v aprilu 2021 pa najvišjo možno nagrado – Grand Prix.