Na stojnici slovenskega turizma v Pragi mesto Celje in Eurobasket 2013

13. 02. 2013 10:11

Na največjem in najbolj obiskanem turističnem sejmu na Češkem Holiday World Praga 2013 se je v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija predstavila tudi slovenska turistična ponudba. Osrednji tematiki predstavitve na stojnici slovenskega turizma sta bili EUROBASKET 2013 in mesto Celje, ki bo od 4. do 9. septembra gostilo prvi del evropskega prvenstva v košarki. Prvi dan prvenstva se bosta pomerili Slovenija in Češka.

Na druženju s predstavniki medijev je 35 čeških novinarjev nagovoril tudi pooblaščenec župana Mestne občine Celje Janko Požežnik. Z novinarji sta spregovorila še Simon Konobelj, začasni odpravnik poslov na Veleposlaništvu RS v Pragi in Jan Ciglenečki, vodja predstavništva SPIRIT Slovenija v Avstriji (fotografija).

Pooblaščenec župana MOC je predstavil knežje mesto, njegove turistične znamenitosti ter  izpostavil Celje kot gostiteljsko mesto EuroBasketa 2013. 4. septembra se bosta v Celju pomerili prav slovenska in češka košarkarska reprezentanca.

Češki turisti so v lanskem letu v Sloveniji ustvarili 8 % več prihodov in 11 % več prenočitev kot leta 2011. Pričakovati je, da se bodo te številke v letu 2013 še izboljšale, saj bo dodatni motiv za Čehe tudi obisk evropskega prvenstva v košarki, na katerem se bo za čim boljšo uvrstitev potegovala tudi njihova reprezentanca.

Na slovenski stojnici na sejmu  Holiday World Praga 2013 se med drugim predstavljata tudi Zavod Celeia Celje in Terme Olimia.

Vir in foto: MOC

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 2,340 seconds.