Na Vranskem naj bi še letos zgradili nov most proti AMZS centru


policijaObčina Vransko bo še letos začela graditi nov most čez potok Bolska. Kot je znano, je starega, sicer začasnega, Bolska med septemberskimi poplavami odnesla. Agencija za okolje zdaj ne zahteva več spornega soglasja, ki je do tragične nesreče preprečevalo občini, da bi zgradila nov most, poroča MMC.

Spomnimo. Septembra lani je narasla reka odnesla začasni most, ki je povezoval Vransko s Centrom varne vožnje na Vranskem. Zgodaj zjutraj tistega nesrečnega dne sta v naraslem potoku izgubila življenji dva mlada človeka. Po tistem je agencija le postala malo bolj človeška v svojih zahtevah.

Kot je povedal župan Franc Sušnik, je občina takoj po nesreči začela pridobivati dokumentacijo za gradnjo novega mostu na mestu, kjer je stal začasni most. Soglasja prej ni bilo, saj je agencija gradnjo mostu več let pogojevala z regulacijo in prestavitvijo struge Bolske za okoli 500 metrov. Zdaj agencija tega ne zahteva več, pravi Sušnik. Zdaj se je agencija nekoliko “omehčala”. Novi most naj bi stal med 200 in 240 tisoč evri.

Gradnja se bo začela, ko bo okoljska agencija projekt odobrila, saj je to pogoj za gradbeno dovoljenje. Za tem bo občina poiskala izvajalca del.

Več: Arso se je umaknil, gradnja mostu se lahko začne