Načrtovano novo Dečkovo naselje s 14-nadstropnim stanovanjskim objektom

31. 08. 2020 09:18

Bo na območju nekdanjih samskih domov ob Ribarjevi ulici zrasla nova stanovanjska soseska z najvišjo stavbo, ki bo segala okoli 40 metrov visoko? Odgovor ne bo znan prej kot v naslednjem letu, ko bo predlog prostorskega načrta šel skozi vse faze presoje primernosti.

Mestna občina Celje je v začetku junija objavila sklep o začetku priprave novega občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za območje nekdanjih samskih domov ob Ribarjevi ulici.

Kot je razvidno iz predloga OPPN je za območje DN 14 izkazana namera za izgradnjo dveh večstanovanjskih objektov (Rezidenca Ribarjeva), ki sta prostorsko že umeščena v prostor, dodatno pa še gradnja garažne hiše in pet večstanovanjskih stavb med katerimi bi najvišja segala kar 14 nadstropij visoko. Upoštevaje pritličje bi bila torej ta stavba visoka okoli 40 metrov.

Nova stanovanjska soseska z vsemi pripadajočimi javnimi površinami in objekti družbenega standarda bi bila umeščena med Dečkovim naseljem in Cesto v Lokrovec (območje predvidenega Sončnega parka). Pobudo za izgradnjo je dal investitor Anepremičnine d.o.o., Ljubljana, ki ima v lasti večinski delež zemljišč na tem območju.

Na Mestni občini Celje so nam pojasnili, da so za območje Dečkovo naselje DN 14 prejeli pobudo zasebnega investitorja in sprejeli sklep o začetku priprave OPPN. “Projekt je torej na začetku, je pobuda, ki zajema osnutek in izhodišča za pripravo OPPN. V osnutku je predviden objekt višine P+14. V procesu načrtovanja OPPN se bo podrobneje presodilo in analiziralo vse robne pogoje, ki vplivajo na zasnovo gradnje. Le-ti bodo pogojevali končno zasnovo in velikost objektov, ki bo predstavljena v okviru javne razgrnitve. Število predvidenih stanovanj bo predstavljeno v okviru javne razgrnitve. V tej fazi številka še ni znana,” pojasnjujejo na občini.

OPPN je torej šele v začetni fazi sprejemanja, do končnega sprejetja s strani Mestnega sveta pa lahko glede na vse roke v postopkih preteče tudi več kot leto dni. OPPN mora namreč iti skozi dolgotrajen postopek priprave in pridobivanja vseh dovoljenj, odločb, smernic, mnenj, itd..

Ribarjeva rezidenca bo zajemala 52 nadstandardnih stanovanj (garsonjere, 2-, 3- in 4-sobna), garažno hišo za 51 avtomobilov, 38 zunanjih parkirnih mest.

B.S., foto: Korpnik Produkcija

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,262 seconds.