Nadomestna novogradnja SB Celje: po fazi 0 sredstva tudi za fazo 1

12. 04. 2018 14:31

V Splošni bolnišnici Celje so sprejeli sporočilo, da je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc potrdila sklep o začetku postopka oddaje javnega naročila za izvedbo prve etape Nadomestne novogradnje v Splošni bolnišnici Celje. Z njim sta Celje in širša regija dobila državna sredstva za začetek izgradnje enega največjih investicijskih projektov v zdravstvu v zadnjih desetletjih.

Sredi marca 2018 so od Ministrstva za zdravje prejeli potrditev sklepa o začetku postopka oddaje javnega naročila za etapo 0, ki predstavlja izvedbo pripravljalnih del za projekt nadomestne novogradnje SBC. Včeraj je ministrstvo poslalo še potrjen sklep o začetku postopka oddaje javnega naročila za izvedbo etape 1 tega projekta. Medtem, ko je javno naročilo za izbiro izvajalcev del za etapo 0 tik pred objavo, s potrditvijo sklepa začenjajo s postopki priprave javnega naročila tudi za etapo 1. Ta etapa pomeni izgradnjo stavbe na prostih površinah do tretje podaljšane gradbene faze vključno z dokončano in opremljeno kletjo s pritličjem.

Potrjenih sklepov za začetek izgradnje nadomestne novogradnje so v celjski bolnišnici zelo veseli, saj jim prinašata obet za razrešitev težke prostorske problematike, na katero opozarjajo že vrsto let. Več kot polovica bolnišničnih oddelkov v SBC namreč deluje v zastarelih prostorih, ki ne izpolnjujejo sodobnih namestitvenih in delovnih standardov. Stare stavbe, najstarejša je stara 130 let, iztrošena oprema in pomanjkanje prostorskih kapacitet, pa tudi ovirajo nadaljnji razvoj zdravstvene dejavnosti.

Ocenjena vrednost javnega naročila za etapo 0 znaša 3,3 mio € z DDV, za etapo 1 pa skoraj 24 mio € z DDV. Vire za financiranje investicije bo zagotovila država iz proračunskih sredstev v letih  2018-2021.

Načrtovana investicija prinaša dokončno rešitev prostorsko ustrezne, zanesljive in varne zdravstvene oskrbe prebivalcev širše celjske regije, poleg tega pa naši bolnišnici omogoča nadaljnji strokovni razvoj.

sentrock-2018-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,937 seconds.