Nagrajeno gostilno znova oskrunili “nočni ptiči”

12. 12. 2016 10:08

Turistično in kulturno društvo Celje že skoraj pol stoletja izvaja odmevno akcijo Zlata vrtnica in metla, kjer podelijo priznanja za urejenost okolja oz. opozorijo na neurejenost objektov oz. zemljišč. Doslej so akcijo izvedli že 47-krat. Najbolj prestižno priznanje je za leto 2016 prejela gostilna Stari pisker.

V letošnji akciji so podelili 25 priznanj za urejenost v različnih kategorijah. Priznanja najbolj žlahtnega leska so prejeli štirje. Iz Škvarčeve ulice, ki se nahaja ob II. osnovni šoli sta jo prejela družina Rovere in Friderik Mlinarič. Na Trnoveljski cesti lepo za doma skrbita Ivan in Marija Klobučar iz Trnoveljske ceste, med kmetijami pa je priznanje šlo Cvetki Bobnič iz Kukovčeve ulice na Polulah.

Predsednik društva Matija Golner je kipec zlate vrtnice, ki ga je izdelal Matej Čepin, podelil gostilni in pivnici Stari pisker. Slednji so dejali, da jim je urejenost lokala in njegove okolice poslanstvo, s končnim ciljem, da se Celje vrne na širši turistični zemljevid. Povedali so tudi, da se ne zgodi tako redko, da jim nočni razgrajači večkrat povzročijo škodo, kar se je zgodilo tudi pretekli konec tedna. 

Značilnost celjske akcije je tudi, da podelijo tudi brezovo metlo za neurejenost objekta ali zemljišča. Med štirimi izpostavljenimi objekti so metlo namenili lastnikom nedokončanega medicinskega centra na Glaziji.

Vodja projekta Vesna Golner je dejala, da organizatorji pogrešajo večjo vključenost mestnih četrti in krajevnih skupnosti, ki so podale zelo malo predlogov. Kot rak rano je navedla tudi odnos obiskovalcev do mestnega središča, zlasti v luči množičnih prireditev.

bR; foto: Stari pisker

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 0,769 seconds.