Naj Celjan je Zoran Podkoritnik, nagrada za življenjsko delo Ivanu Stoparju

06. 12. 2012 06:55

Na letošnjem Miklavževem zajtrku medijske hiše Novice je Celje dobilo dva Naj Celjana. Direktorja podjetja Eurotas Zorana Podkoritnika so s posebnimi glasovnicami prepričljivo izbrali Celjani sami, umetnostnega zgodovinarja in kastelologa Ivana Stoparja, pa je za naj Celjana za življenjsko delo izbralo uredništvo časopis Celjan.

»Izbiro naj Celjana vsako leto prepustimo meščanom, saj vsa gospodinjstva prejmejo brezplačno glasovnico, s katero lahko glasujejo. Želimo, da meščani izmed devetih finalistov izberejo svojega junaka, ki je po njihovem mnenju v tem letu naredil največ zanje in za življenje v mestu,« pojasnjuje urednik časopisa Celjan Nejc Mihelak.

Zoran Podkoritnik, direktor Eurotasa, ki upravlja več gostinskih lokalov v Celju,je prepričan, da si Celje zasluži boljšo gostinsko ponudbo. Z raznoliko ponudbo, dogodki in pestrim programom, želi prebuditi mesto in vanj privabiti več življenja. »Tega nisem pričakoval, konkurenca je bila močna. To je dokaz, da delamo prav, da se trudimo, vesel sem, da so Celjanke in Celjani to opazili. Zmaga ni samo moja, je tudi zmaga ekipe in našega lastnika,« takoj po podelitvi pove novi naj Celjan Zoran Podkoritnik.

Tudi Ivan Stopar, ki je življenje posvetil ohranjanju slovenske kulturne dediščine in njenemu predstavljanju javnosti, se je razveselil nagrade naj Celjan za življenjsko delo, ki jo bo postavil ob bok nacionalnim nagradam in nazivu častni meščan Celja. »Naj Celjan je zame ena najlepših nagrad. Celje je tisto mesto, v katerem sem preživel najbolj plodna leta svojega življenja, kar 50 let in to je obdobje, ki se človeku zapiše v dušo in srce,« je na Miklavževem zajtrku povedal Ivan Stopar. Pripravlja že novo monografijo o dediščini knežjega mesta, ki bo odkrila drugačen vidik Celja, kot smo ga vajeni doslej.

Naj Celjana za življenjsko delo je uredništvo Celjana podelilo že drugič, lani je ta naziv dobil Stanko Lorger. Meščani pa so svojega naj Celjana izbrali osmič in pomeni posebno priznanje za delo in dosežke posameznika v mestu ter v širšem okolju. Lani je naziv dobil infektolog Branko Šibanc, pred njim pa Rado Pezdir, Marjan Fabjan, Jana Govc Eržen, Franci Pliberšek, Zvone Štorman in Aleksander Svetelšek.

Vir in foto: časopis Celjan

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
178 queries in 1,003 seconds.