Najbolj popularne knjige za poletno branje


Kaj boste pa vi letos brali na dopustu? Sezona lahkega poletnega branja je že v polnem teku in knjižnice beležijo bistveno večji obisk kot med letom. Tako je tudi veliko več zanimanja za določene knjižne uspešnice in zato ne bodite presenečeni, če boste na kakšno rezervirano gradivo morali čakati do 2 meseca!

Seznami poletnega branja

Knjižničarji so za vas letos pripravili posebne priporočilne sezname knjig za vso družino. Seznami so zapisani v zloženkah različnih barv in zajemajo vse žanre ter uspešnice – tudi tiste, na katere smo že pozabili, nam je povedala Polonca Bajc Napret iz Osrednje knjižnice Celje. Zloženke so na voljo v knjižnici.

Letos je na seznamih kar nekaj vročih knjig, ki jih bo treba naročiti in nanje počakati tudi do dva meseca. Med njimi so:

– Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil/Jonasson, Jonas,

– Trilogija Petdeset odtenkov (sive, teme, svobode)/James  E.L.,

– Nadomestne volitve/Rowling J.K.,

– Hitler/Ian Kershaw.

Poleg omenjenih izpostavimo še vedno priljubljene ljubezenske romane avtoric Julie Garwood, Jeniffer Cruisse, Kathleen Woodiwis ter kriminalne romane Skandinavcev Cobena, Nesba in Larsona.

Osrednja knjižnica Celje s poletnim delovnim časom

Statistika kaže, da so Celjani dobri bralci. Vsak tretji meščan je aktivni uporabnik knjižnice, največ pa jih bere leposlovje.

Že drugo leto zapored si vse knjige lahko izposodite za en mesec, tako da na dopustu nimate skrbi s pravočasnim podaljšanjem in zamudninami.

Osrednja knjižnica Celje julija in avgusta deluje po poletnem delovnem času. V ponedeljek, sredo in petek je knjižnica odprta od 8:00 do 15:00, v torek od 8:00 do 19:00 ter v četrtek od 12:00 do 19:00. V času, ko je knjižnica zaprta, je gradivo mogoče vrniti na knjigomatu, je za Celje.info pojasnila Bajc Napretova.

Številne počitniške delavnice za najmlajše

V osrednjo knjižnico ste vabljeni tudi z vašimi najmlajšimi. Dopoldne bodo potekale brezplačne ustvarjalne delavnice, igralne urice v tujih jezikih in eko-delavnice.

Za starejše otroke pa v avgustu pripravljajo Besedni vrtiljak ter jezikovno-literarno delavnico. Več o delavnicah najdete na spletni strani Osrednje knjižnice Celje.

T: ŠKumer, foto: arhiv Osrednje knjižnice Celje