Najbolje plačani menedžerji v letu 2011 na Celjskem: od visokih številk se zvrti v glavi!

08. 05. 2012 10:46

Na vrhu lestvice najbolje plačanih slovenskih menedžerjev za 2011 je predsednik uprave Krke Jože Colarič.  Tako vsaj kažejo objave prvih letnih poročil slovenskih družb. Lestvica najbolje plačanih menedžerjev v letu 2011 se sicer še lahko spremeni, saj bodo nekatere gospodarske družbe z objavo podatkov zavlačevale do jeseni.

100 najbolje plačanih slovenskih menedžerjev je lani skupaj prejelo več kot 21 milijonov evrov bruto. Za uvrstitev nanjo je bilo tokrat potrebno najmanj 147 tisoč evrov bruto prejemkov, piše poslovni.Dnevnik.si. Vsak na lestvici je v povprečju mesečno zaslužil 17.600 evrov bruto.

Colarič je za lanskoletno vodenje Krke dobil 659 tisoč evrov bruto. 521 tisočakov bruto je dobil član uprave Krke Aleš Rotar, na tretjem mestu je z malo manj kot pol milijona evrov bruto prejemkov generalni direktor Scania Slovenija Harald Woitke.

Najbolje plačani menedžerji na Celjskem

Najvišje, na 13. mestu je predsednik uprave Cinkarne Celje Tomaž Benčina, takoj za njim pa generalni direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko z dobrimi 265 tisoč evri letno. Zanimivo je, da si je Zorko mesečno plačo prejšnji mesec znižal za kar četrtino. S tem naj bi želel zaposlenim pokazati, da se je treba do stroškov racionalno obnašati, piše Siol.

Na 20. mestu je z 246 tisoč evri bruto prvi mož Banke Celje Dušan Drofenik. Pomenljivo, člani uprave Banke Celje so po zaslužku celo prehiteli kolege iz NLB, čeprav je banka skoraj polovični lastnik Celjanov, poroča poslovni.Dnevnik.si.

Kot rečeno, bodo plače nekaterih doslej najbolje plačanih menedžerjev znane šele v drugi polovici leta. Med njimi javnost težko pričakuje objavo zaslužkov v Gorenjski banki, Banki Koper, Perutnini Ptuj, Ljubljanskih mlekarnah in nekaterih zavarovalnicah, saj so vodilni v teh družbah velikokrat zasedali visoka mesta na lestvici najbolje plačanih menedžerjev.

Kot poroča poslovni.Dnevnik.si, pa žal nikoli ne bomo izvedeli, koliko so v svoje žepe pobasali vodilni iz SCT, Zvon Ena Holding, CPM,… Družbe so objavile stečaj, zato svojih letnih poročil ne bodo več objavljale.

Več preberite v člankih:

Najbolje plačani slovenski menedžerji lani z najmanj 21 milijoni prejemkov

Dušan Zorko bo imel za četrtino nižjo plačo

foto: Ajpes

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,118 seconds.