Naših 100+5: veliko praznovanje sedanjih in bivših dijakov Gimnazije Celje – Center (foto, video)

16. 09. 2017 16:25

Gimnazija Celje – Center praznuje 105 letnico, ki so ga poimenovali Naših 100+5 ali Pridi s5 po eno 5ko. Na praznovanje so povabili različne generacije nekdanjih in zdajšnjih dijakov te pomembne celjske gimnazije, nekoč pedagoške šole.

nasihstopet-2Na Gimnaziji Celje-center so pred leti ustanovili Društvo GCC, ki združuje različne generacije dijakov, ki so obiskovali to celjsko šolo z bogato tradicijo in zgodovino.

V okviru društva se dobivajo, družijo, izmenjujejo izkušnje, pomagajo socialno šibkejšim, skupaj kulturno oživljajo mesto in obiskujejo dogodke doma in v tujini.

Letošnje slovesne prireditve ob okrogli oblestnici spremlja slogan Pridi po eno 5ko, ki opisuje družabeno-kulturni del prireditve, slogan Tek za 5ko  pa spremlja rekreacijski del.

Zanimivosti:

  • društvo šteje več kot 1000 članov.
  • Že 6 leto zapored pripravljajo prireditev Naših 100+
  • Prireditev združuje glasbo, delavnice, kulinariko in razstave.

Tek za 5ko

Celotno praznovanje 150 letnice spremljajo različne generacije sedanjih in nekdanjih dijakov. Skupaj s profesorji so tekli na teku za 5ko.

Pridi po eno 5ko

Osrednji dogodek, ki je zaradi slabega vremena sicer v celoti potekal v športni dvorani in na šoli, sta uvedli Himna GCC v izvedbi zasedbe The Šlagers, maturantska himna Gaudeamus Igitur v izvedbi Okteta 9, nagovor predsednika Društva GCC Gregorja Gajška in nastop zasedb The Takeover in Nonet GCC.

“V Celju je veliko starejših stavb, a ta je naša. Stavba, v kateri smo se prvič srečali s svojo generacijo. Od samega začetka je nova generacija dijakov in učiteljev izpolnila njen prvi namen, to je prenašanje znanja in izkušenj na nove generacije./…/Glede na to, da se nekateri vedno znova vračamo, to priča o tem, da sled stavbe in časa pozitivno cenimo./…/Vse kar smo prejeli nas je oblikovalo v osebe, katere smo danes./…/Porušimo meje med generacijami, naj starejše generacije prispevajo izkušnje in modrost, mlade pa razigranost in zvedavost.”  (Predsednik društva GCC, Gregor Gajšek, v uvodnem govoru)

gimnazija-celje-center-100-5Uvodu je sledilo pestro dogajanje po učilnicah, ki so ta večer oživele v povsem drugačni luči – obiskovalci so se lahko skupaj z učiteljico Medardo Meden iz Slovenskega šolskega muzeja podučili, kako je pouk potekal pred 105 leti, v drugi učilnici je odmevala jazz glasba, v stari telovadnici je gledališka skupina Središče izvedla Zajčevo poetnično dramo Jagababa, v športni dvorani so se v košarki pomerili sedanji in nekdanji dijaki, drugje so eksperimentirali, govorili rusko, se spoznavali z zvočno terapijo z gongi in zelišči.

Obiskovalci so lahko obiskali več razstav, se preizkusili v improvizacijskem gledališču, pobliže spoznali program MEPI in šolski ekovrt, sprehodili pa so se lahko tudi skozi za dijake prepovedan prostor – zbornico in v posebni učilnici pustili svoj pečat in vtis, ki jih veže na gimnazijske dni.

Ob 21. uri se je v športni dvorani začel koncert gimnazijskih zasedb. Nastopili so The Šlagers, The Takeover, medgeneracijski zbor in GCC Big Band s solisti.

Pestro dogajanje  si oglejte v spodnji fotogaleriji in video insertih:

Fotogalerija:

Evelin Brodnik

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
262 queries in 2,650 seconds.