Natečaj »Cityband 2021« vabi k prijavam neuveljavljene glasbenike

13. 05. 2021 06:30

Citycenter Celje že 11. leto zapored organizira »Cityband«, enega od najbolj znanih glasbenih natečajev. Doslej se je nanj prijavilo že več kot 120 neuveljavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije. Da je glasba brez omejitev in da so mladi kreativni na vseh področjih glasbenih zvrsti, se je izkazalo v raznolikosti prijavljenih skladb glasbenih skupin, ki so vsebovale od narodno-zabavnih melodij do hard rocka.

Kako inovativni in glasbeno vztrajni so mladi v teh t. i. »novih časih«, bo znano po 2. juniju, ko se bodo iztekle prijave na natečaj Cityband 2021. Nanj se lahko prijavijo še neuveljavljene glasbene skupine (skupine, ki še nimajo javno izdane ene ali več skladb na kateremkoli nosilcu zvoka) in si preko tega natečaja zagotovijo javni nastop in se predstavijo pred občinstvom, v kolikor bodo epidemiološke razmere dopuščale, in osvojijo eno od privlačnih nagrad. Že tradicionalno bo namreč natečaj dobil dva zmagovalca. Prvi, ki ga bo izbrala strokovna komisija (Andrej Karoli, Tone Kregar in Rok Drobež), bo prejel dva snemalna dneva v profesionalnem studiu. Drugi, ki pa ga bodo izbrali poslušalci (glasovanje na facebook strani Citycentra Celje), bo prejel darilne bone Desetak v vrednosti 500 eurov.

Tone Kregar se je z veseljem ponovno odzval povabilu za člana strokovne komisije: »Epidemični časi brez glasbenega druženja prizadevajo ne le uveljavljene glasbene izvajalce, ampak morda v še večji meri tudi vse tiste na začetku ustvarjalne poti, ki so ostali praktično brez vsake možnosti, da opozorijo nase. Zato se mi zdi odločitev o tudi letošnji izvedbi natečaja Cityband še posebej hvalevredna. Z veseljem ostajam član žirije in prepričan sem, da bomo tudi tokrat izbirali med številnimi obetavnimi glasbeniki ter seveda izbrali najboljše med njimi.«

V preteklih 10-ih letih je bil Cityband odskočna deska mnogim mladim glasbenim skupinam, ki še danes nadaljujejo svojo uspešno glasbeno pot. Med njimi lahko omenimo skupine Lumberjack, Spotless Minds, Ansambel Greh in Alice Blue. V želji, da mladi pokažejo svojo inovativnost in trud, vabijo k prijavam na natečaj vse glasbene ustvarjalce, ne glede na glasbeno zvrst.

»Močno si želimo in upamo, da bodo 1. julija 2021 razmere omogočale izvedbo koncerta skupine Siddharta na Krekovem trgu v središču Celja in bomo tako mladim, kot je bila tradicija v preteklih letih, pripravili nepozabno glasbeno doživetje ob zaključku šolskega leta. Torej, v upanju na sproščanje aktualnih omejitev, se bosta na koncertu na prostem kot predskupini tako lahko predstavila tudi oba letošnja zmagovalca natečaja Cityband 2021,« je pojasnila center managerka Darja Lesjak.

foto: Citycenter – Koncert skupine Mi2 ob zaključku natečaja Cityband 2016 na Krekovem trgu

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,974 seconds.