Nevihta s točo tudi na območju Celja in okolice (foto)


Uresničile so se napovedi Agencije Republike Slovenije za okolje; tudi območje Celjskega so zajele močnejše nevihte s točo.  Še vedno opozarjajo, da bodo danes predvsem v severni polovici Slovenije možni dolgotrajni krajevni nalivi. Zaradi napovedanih povečanih padavin, je povečana tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov v večjem delu Slovenije (predvsem severozahodna, osrednja, jugovzhodna in severovzhodna Slovenija). Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v ostalih predelih Slovenije. Verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov se bo povečevala sorazmerno s količino padavin.

Tudi na območju Celja in okolice več intervencij zaradi odkritih streh, podrtih dreves, …

Po poročanju Centra za obveščanje so se okoli 11.00 začeli pojavljati močni nalivi meteornih voda z sunki vetra, ki so zajeli območja občin Ankaran, Piran, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina in Postojna, Idrija, Kobarid, Ljubljana, Domžale, Komenda, Logatec, Moravče, Celje, Kozje, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Žalec, Slovenska Bistrica, Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Po dosedaj zbranih podatkih smo zabeležili 74 dogodkov. Aktiviranih je bilo 45 prostovoljnih gasilskih enot, od teh pet poklicnih enot. Gasilci so v večini primerov črpali meteorne vode iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov, iz avtosalona, dvorane, hleva, industrijske stavbe, knjižnice, nakupovalnega prostora, poslovnega prostora, prodajalne, skladišča, šol, vrtca, lekarne in Narodne galerije. Na omenjenih lokacijah so odstranili več podrtih dreves in prekrili več streh objektov. Narasli potoki in hudourniki so ogrožali več objektov, katere so gasilci zavarovali s protipoplavnimi vrečami.

Udar strele je zanetil požar na ostrešju kozolca v naselju Dobležiče v občini Kozje. Gasilci PGD Lesično in Kozje gasijo požar.

Toča na območju Celja in okolice: