Nogometaši z novimi reprezentančnimi dresi. Kaj o izboru pravi Celjan, katerega dres je bil med finalisti izbora?


Slovenska nogometna reprezentanca se v nove reprezentančne izzive podaja v novi podobi. “Če je v preteklosti nosila drese, katerih simbole in barve so narekovale smernice opremljevalca, pa bodo v prihodnosti slovenski nogometaši nosili drese, ki so jih skupaj z navijači izbrali sami,” so ob predstavitvi zapisali na Nogometni zvezi Slovenije. Oblikovanje dresov so namreč na zvezi tokrat prepustili nogometnim navijačem. Med petimi dresi, ki so prišli v finalni izbor, je bil tudi dizajn dresa Celjana Nika Dimitrijeviča, ki pa ni bil izbran.

Nogometna zveza Slovenija je konec leta 2021 organizirala vabljeni razpis za pripravo predlogov nove grafične podobe dresa slovenske reprezentance v naslednjem štiriletnem ciklu. K sodelovanju na razpisu je bilo povabljenih osem nogometnih navdušencev z oblikovalskim znanjem, ki so predložili 11 različnih predlogov domačega in gostujočega dresa. Med finalisti je bil tudi dres, ki ga je oblikoval Celjan Nik Dimitrijevič, o čemer smo takrat pisali tukaj.

Zmagovalni dres prejel 41 odstotkov glasov javnosti ter 38 odstotkov glasov reprezentantov

Nogometna zveza Slovenije je za tokratni cikel, v želji podobo slovenske nogometne reprezentance bolj približati navijačem, izvedla glasovanje, v katerem so med petimi najboljšimi predlogi izbirali navijači, reprezentanti ter komisija NZS. Zmagovalni dres je dobil 41 odstotkov glasov javnosti ter 38 odstotkov glasov reprezentantov, medtem ko je dres na drugem mestu prejel 34 odstotkov glasov javnosti in 38 odstotkov glasov reprezentantov. Podatki o tem, kateri dresi so se razporedili za zmagovalnim dresom, niso bili objavljeni. Po neuradnih informacijah pa naj bi bil dres Celjana Nika Dimitrijeviča med prvimi tremi.

V javnem glasovanju je sicer glasovalo okoli pet tisoč navijačev, ki so na koncu prevesili tehtnico na stran zmagovalnega dresa. Končna verzija dresa se je nato zaradi usklajevanja z proizvajalcem še nekoliko spremenila, predvsem zato, da se bodo reprezentanti v njem počutili čim bolje.

Nik Dimitrijevič malo razočaran, a vesel, da je imel priložnost sodelovati

In kako izbor komentira Celjan Nik Dimitrijevič, katerega dres je prišel v finalni izbor. “Dres je podoben dresu PSG-ja, simbol Triglava se mi zdi premalo izpostavljen in menim, da bi moral biti viden od daleč. Upodobljen je le na majhnem prostoru, ostalo pa so vzorci. Dres se mi zdi monoton, želel bi več pestrosti. Zmagovalni dres mi je bil na predstavitveni sliki všečen, vendar me sedaj ob predstavitvenem videu ni prepričal, saj je kar precej spremenjen, kot pa je bil prikazan na sliki pri glasovanju. A kljub temu, pogrešam kakšen dodaten simbol Triglava,” 

“Žalosten nisem, sem razočaran, saj bi bilo izredno lepo spremljati tekme z dresi svojega dizajna, vendar sem vseeno vesel, da sem imel priložnost sodelovati. Zelo sem vesel in počaščen, da so me tudi nekateri reprezentančni igralci kontaktirali in pohvalili moj dizajn dresa. Na koncu pa moram čestitati zmagovalcu za trud, ki ga je vložil v zmagovalni dres,” je zaključil Nik Dimitrijevič

Navijači bodo nov dres premierno videli na tekmi med Slovenijo in Švedsko, ki bo 2. junija ob 20:45 v Stožicah, pred tem pa si ga lahko ogledate tudi v predstavitvenem videu:

B.S.