(prvoaprilska) Nogometni velikan Šahtar iz Donetska se bo preselil v Celje. Na stadionu Z’dežele UEFA Liga prvakov?


Tragična vojna v Ukrajini je dodobra posegla tudi v športno sfero. Medtem ko mnogi športniki, ki so si kruh služili v Ukrajini, zatočišča in nadaljevanje kariere iščejo izven Ukrajinskih meja, so se za podobno potezo odločili tudi nekateri veliki športni klubi. Eden izmed teh bo zatočišče očitno našel kar na Stadionu Z’dežele, kjer že deluje nogometni delavec iz Ukrajine, Valeriy Kolotilo.

S tem pa bi lahko v Celju naslednjo sezono gledali tudi prestižno Ligo prvakov, saj je Šahtar prvi ukrajinski favorit in izkušeni udeleženec tega prestižnega tekmovanja.

Celje bo v naslednjih mesecih očitno bogatejše za tekme nogometne Lige prvakov. Iz neuradnih a zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da se na Stadion Z’dežele začasno seli Šahtar iz Donetska. Razlog za selitev je seveda vojna v Ukrajini, v Celje pa je ukrajinskega nogometnega velikana napotil generalni direktor NK Celja Ukrajinec Valeriy Kolotilo. Poleg tega naj bi se vodilni možje Šahtarja odločili tudi nastopati pod celjsko zastavo, ki je, obrnjena na glavo, praktično identična ukrajinski.

Poteza je še toliko odmevnejša, ker kaže, da bo Šahtar naslednje leto nastopal v Ligi prvakov, kar pomeni, da bi lahko najbolj športno mesto v Sloveniji gostilo tudi tekme Barcelone, Reala iz Madrida in drugih slovitih evropskih ekip.

Prihod Šahtarja pa ne bo vplival na domači nogometni klub, saj celjska nogometna infrastruktura omogoča nastopanje dvema kluboma.

P. A.