Nora avantura z MCC-jem na Celjski koči


V Celjskem mladinskem centru v mesecu septembru zagotovo ne počivamo. Poleg dogodkov Evropskega tedna mobilnosti bomo zadnjo soboto v septembru aktivni na Celjski koči.

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, skupaj s podjetjem ZPO Celje d.o.o. in Celjsko kočo, za vse navdušence nad aktivnostmi v naravi in tistimi, ki so željni avanture, v soboto, 26. septembra, na Celjski koči organizira dogodek pod imenom Zelena EU avantura na Celjski koči (Facebook dogodek).

Cilj dogodka je povečati zavedanje lokalnega prebivalstva o neposrednih pozitivnih učinkih Kohezijske politike na njihovo vsakodnevno življenje ter predstaviti konkreten projektni rezultat, ki je bil sofinanciran s strani Kohezijskega sklada ter širše prebivalstvo opozoriti na dodano vrednost, ki jih imajo projekti, ki so sofinancirani s strani EU na njihov vsakdan. Tako pustolovski park kot tudi Doživljajski zeliščni vrtovi, so bili namreč deloma sofinancirani iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in prav zato smo se odločili izvesti dogodek na Celjski koči.

Od 10.00 do 14.00 ure bodo lahko udeleženci sodelovali na orientacijskem pohodu, na dveh ločenih trasah, kjer bodo na poučnih postojankah prejeli žig, in se z njim kvalificirali za osvojitev adrenalinskih nagrad. Preizkusili se bodo lahko tudi v plezanju v pustolovskem parku in v lokostrelstvu, na voljo pa bo tudi voden ogled Doživljajskih zeliščnih vrtov.

V MCC smo k sodelovanju povabil tudi tabornike II. roda Grupe Odredov Celje in prostovoljce Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Celje, podjetje Nomago pa bo predstavilo tudi sistem izposoje Koles-CE.

Aktivnosti, ki jih bomo izvajali, so popolnoma brezplačne in so namenjene tako mladim kot tudi starejšim in družinam. Naj pa še posebej poudarimo, da je število mest pri posameznih aktivnostih omejeno, zato so do 24.septembra potrebne obvezne predhodne prijave na elektronski naslov info@mc-celje. Opozarjamo tudi, da kasnejše prijave ne bodo možne! V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na drug datum.


Dogodek organizira Informacijska točka Europe Direct Savinjska ter Celjski mladinski center v soorganizaciji ZPO Celje, d.o.o. in Celjsko kočo
Dogodek delno financira EU.