Nov izbruh okužb v Domu sv. Jožef Celje

10. 11. 2020 11:11

V Domu sv. Jožef Celje se ponovno soočajo z izbruhom okužb z novim koronavirusom. Doslej so namreč okužbo potrdili pri 44 stanovalcih in 18 zaposlenih. Dodali so, da se borijo in upajo na zajezitev.

Kot so zapisali v Domu sv. Jožef, so odkrili okužbo pri 44 stanovalcih in 18 zaposlenih. “Od zaposlenih se nam jih je 13 že vrnilo na delo, preostali so še v izolaciji. Nekateri so zboleli v domačem okolju. Od stanovalcev se jih je 16 že vrnilo v svoje sobe. Ena gospa je odšla začasno domov, šest pa se jih trenutno zdravi v bolnišnici. Pet stanovalcev se je zaradi različnih siceršnjih težav sedaj pa še ob okužbi poslovilo. Preostalih 16 je v rdeči coni, kjer pa se jih bo kar nekaj v kratkem vrnilo v svoje sobe.

Naši zaposleni delajo z veliko požrtvovalnostjo in mnogi z izjemnimi napori, zlasti v rdeči coni, redno po dvanajst ur na dan in vsak dan. Pomagajo nam iz Zdravstvenega doma Celje in Splošne bolnišnice Celje ter Doma v Šmarju. Priskočili so nam na pomoč tudi iz Doma Lipa iz Štor, Doma ob Savinji in Lambrechtovega doma iz Slovenskih Konjic, ki pa so sedaj morali zaradi potreb doma vrniti na svoje delovno mesto. Z nami je tudi provincialka šolskih sester, sicer medicinska sestra in odslej še ena prostovoljka iz župnije. Pomanjkanje delavcev je seveda odraz obolelih, ki so v izolaciji, še posebej pa tudi zaradi drugačne organizacije dela, saj moramo oblikovati redno vsak dan kar pet različnih skupin, ki se ne smejo mešati.

Trudimo se, kar je v naših močeh in upamo ter verjamemo, da bomo z Božjo pomočjo zmagali. Hvala vam vsem, ki nas podpirate z dobrimi željami, molitvami in sicer, kar nam resnično veliko pomeni. V teh dnevih nam je vsaka pozornost še kako dobrodošla, kot Rotary kluba Barbara Celjska, Kmetijske zadruge Slovenske Konjice in drugih. Še posebej pa smo veseli naših zaposlenih, ki jih je trenutek razodel v vsej njihovi žlahtnosti,” so zapisali.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,964 seconds.