Protivladni protest tudi v Celju (foto, video)


Kolesarji so včeraj pozno popoldne pripravili nov protivladni protest v Celju. Z dvema krogoma skozi mestno jedro so vlado pozvali k odstopu.

V petek, 22. maja, se je ob 19h v centru Celja odvil tretji protivladni protest. Začelo se je na Glavnem trgu, od koder je nekaj sto kolesarjev krenilo po ulicah mestnega jedra ter dvakrat šli mimo stavbe Mestne občine Celje. Zaključili so tam, kjer so začeli.

Kolesarjenju je sledilo je branje “Poziva v imenu ljudstva”, katerega so, kot se je izrazil govorec, dobili od kolegov iz Ljubljane. Z njim p

ozivajo 14. Vlado Republike Slovenije k odstopu. V njem je citiran 3. člen Ustave Republike Slovenije ter pismo poslancem in vladi.

Poziv so kolesarji in ostali udeleženci protesta podpisovali, kar bo možno tudi prihodnji teden, ko se bo po Celju zopet kolesarilo, če se, kot so napovedali, vlada do takrat ne odloči odstopiti.

Enourni protest je sicer minil mirno in brez incidentov.

 

Protiutež kolesarskim protestom zbiranje podpisov v podporo vladi
Na spletu sicer poteka tudi peticija v podporo vladi, ki jo je po besedah pobudnika Aleša Primca, podpisalo že več kot 50. tisoč ljudi. Tudi ta skupina napoveduje javne shode, vendar šele, ko bo zdravstvena situacija za to primerna in bo množično zbiranje ljudi tudi zakonsko dovoljeno.

Fotogalerija:

Foto, video: DejC

Sodelujte v anonimni anketi o tem, kako ste sami (pre)živeli kaoronavirus:

Create your own user feedback survey