Novi odsek Celjska koča-Svetina tudi uradno blagoslovljen

03. 07. 2018 15:11

Pred nekaj tedni so novo asfaltno prevleko med Svetino in Celjsko kočo pri preizkusili kolesarji na Dirki po Sloveniji. Sedaj je Mestna občina Celje skupaj z Občino Laško cesto še uradno predala namenu.

Pooblaščenec župana Mestne občine Celje Stane Rozman in župan Občine Laško Franc Zdolšek sta danes dopoldan prerezala trak in s tem uradno odprla novo asfaltirano cesto, ki v dolžino meri 1710 metrov.

Izvajalec del je asfaltiral 1350 metrov ceste, ki je na območju Mestne občine Celje, in okoli 360 metrov ceste, ki leži na laški strani. Celjska koča in Svetina sta pomembni turistični točki, zato je bilo potrebno cesto, ki ju povezuje, asfaltirati tako zaradi turistov in obiskovalcev kot tudi zaradi domačinov. S tem, ko smo asfaltirali omenjeni odsek, smo torej prispevali k boljši organizaciji  kolesarske dirke, hkrati pa domačinom izpolnili dolgoletno željo. Skupna vrednost investicije znaša 334.960,88 EUR brez DDV.

odprtje_ceste-celjska-koca_svetina_junij_2018_blagoslovOdprtja ceste, ki jo je blagoslovil celjski opat Marjan Jezernik, so se udeležili  predstavniki obeh občin in celjskega podjetja VOC Celje, d. d., ki je bilo zaradi odlično in hitro opravljenega dela deležno številnih pohval. Cesto je namreč začelo urejati šele 15. maja letos, junija pa je že bila del tretje etape kolesarske dirke po Sloveniji.

»Cesta, ki jo danes odpiramo, je zgled dobrega sodelovanja med Mestno občino Celje in Občino Laško. Ni pomembna samo za ljudi, ki tukaj živijo in so se doslej morali voziti po makadamu, ampak tudi za naši sosednji občini Štore in Šentjur. Celjska koča, ki je eden izmed zelenih biserov Celja, Svetina, kjer je grob svetovne popotnice Alme Karlin, ostale destinacije in zaledje proti Laškemu in Šentjurju tvorijo namreč zeleno oazo, ki ima velik turistični potencial. To cesto so krstili kolesarji kolesarske dirke po Sloveniji, ki so se prvi zapeljali po novem asfaltu. Prepričan sem, da bodo tudi  tisti kolesarji, ki odkrivajo čarobnost kolesarskega turizma, z velikim veseljem kolesarili po njej«, je na slovesnem odprtju dejal pooblaščenec župana Stane Rozman, ki si tako kot laški župan Franc Zdolšek zelo veliko obeta od izgradnje novih kolesarskih poti, ki bodo kraje  povezale med sabo in v regijo privabile še več obiskovalcev.

*foto: MOC

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 2,418 seconds.