Prizidek k OŠ Hudinja bo kmalu zavzel otroški vrvež

18. 11. 2021 18:05

Gradnja dolgo pričakovanega dvonadstropnega prizidka k Osnovni šoli Hudinja je v zaključni fazi. V notranjosti prostorov namreč potekajo le še zaključna obrtniška dela, zunaj pa se sočasno urejajo parkirišča za dostavo otrok in za invalide, pred šolsko zgradbo se gradi plato, zaključuje se tudi izvedba fasade.

Nove, sodobne šolske prostore, ki bodo odpravili veliko prostorsko stisko, bomo namenu predali predvidoma do konca februarja 2022.

Osnovna šola Hudinja, ki jo v tem šolskem letu obiskuje 519 učencev, bo z novim prizidkom dobila 1.453 kvadratnih metrov novih prostorov oziroma 12 novih učilnic, 5 novih kabinetov in ostale spremljajoče prostore.

V sklopu projekta bo obnovljenih tudi 334 kvadratnih metrov površin v 62 let stari šolski zgradbi. Nekatere učilnice v pritličju so bile preurejene v garderobe, dve učilnici pa v učilnico tehnike in likovnega pouka in učilnico za gospodinjstvo. Obstoječi in novi trakt po novem povezuje pritlični vhodni objekt z nadstrešnico, vetrolovom ter podaljšanimi garderobami.

Investicija vredna slaba dva milijona evrov

Vrednost projekta Izgradnja prizidka k OŠ Hudinja – okoljsko manj obremenjujoča gradnja znaša nekaj manj kot 2 milijona evrov. Od EKO sklada bomo prejeli 397.699 evrov nepovratnih finančnih spodbud. Prijavili smo se tudi na javni razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu. Od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo prejeli sklep o izboru predlogov dodatnih projektov za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v RS v proračunskem obdobju 2022-2024. Po tem sklepu v prihodnjem letu pričakujemo dober milijon evrov. Sklep o financiranju in pogodbo naj bi prejeli v januarju 2022.

Foto: Jan Grušovnik
Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 0,876 seconds.