Novo igralo pri Osrednji knjižnici Celje bo nameščeno spomladi

26. 10. 2017 14:07

Potem, ko je obnova terase pri kavarni Miško Knjižko, pri Osrednji knjižnici Celje, dvignila veliko prahu predvsem zaradi načrtovane trajne odstranitve otroških igral, so danes iz Mestne občine Celje sporočili, da bodo pri Osrednji knjižnici Celje postavili novo igralo.

knjiznica_dela_terasa_september_2017Na sestanku Mestne občine Celje s projektantom, arhitekturnim birojem STVAR d.o.o. in celjskim Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije je bil sprejet predlog za ureditev celotnega območja pred Osrednjo knjižnico Celje. Spomladi bo na gumirani mehki podlagi nameščeno novo igralo.

Deležniki so na nedavnem sestanku sklenili, da razpoložljiva višina nad sanirano streho ne omogoča naravnega materiala, ki bi zadostil tehničnim standardom za izvedbo strehe in varnostnim standardom za podlago za igralo, zato pride v poštev umetna podlaga. Mestna občina Celje se je od začetka usklajevanja zavzemala za to, da se igrala ponovno umestijo v prostor.

knjiznica_dela_otrosko_igrisce_september_2017_2Igrala so bila dobro obiskana in so predstavljala dodatno ponudbo kavarne Miško Knjižko. Novo igralo bo nizko, linijsko oblikovano, kot denimo urbana prostorska mreža. Po njem bodo otroci lahko plezali in posedali.

Med javno potjo od kavarne do Splavarske brvi in območjem za igralo naj bi bila površina okoli obstoječega steklenega atrija zamenjana z zimzelenimi pokrovnimi rastlinami. Okoli tega območja naj bi se postavila tudi urbana klop, ki bo tvorila neprekinjen okvir.

Izvajalec del, obrtno gradbeno podjetje Remont, pa je sicer že dokončal hidroizolacijo na armirani betonski plošči. Predvidoma do začetka meseca decembra bo v celoti dokončal sanacijo strehe nad otroškim oddelkom. V spomladanskem času se tako predvideva končna ureditev ploščadi pred knjižnico in nakup novega igrala.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,225 seconds.