Novoletni plesi v Celju prestavljeni, saj 2. januar ne bo več dela prost dan!

11. 12. 2012 21:35

2. januar 2013 ne bo več dela prost dan. Z uveljavitvijo Zakona o uravnoteženju javnih financ vlada upa, da bo naše gospodarstvo konkurenčnejše in primerljivo z drugimi evropskimi državami. Ljudje nad tem seveda niso preveč navdušeni.

Nejevoljni so tudi gostinci, ki običajno 2. januarja prirejajo novoletne plese. Kdo pa bo še plesal in zapravljal do jutra, če mora navsezgodaj v službo?

Kljub temu se bo v naši okolici odvilo kar nekaj novoletnih plesov. Zanimalo nas je, kakšen odziv organizatorji sploh pričakujejo oz. koliko rezervacij že imajo.

V Termah Dobrna prirejajo Novoletni ples z živo glasbo, na katerem pričakujejo 150 gostov, nam je povedala vodja marketinga Brigita Trantura. Zaradi 2. januarja ne beležijo upada zanimanja za ples, prav tako so optimisti glede zapravljanja gostov. Posameznik bo za vstopnico na ples odštel 10 evrov.

Novoletni ples pripravljajo tudi v hotelu Wellness Park Laško. Za 40 evrov bo gost deležen kulinaričnega razvajanja ter zabave s skupino Show Mix. Na plesu pričakujejo približno 110 gostov, je za Celje.info pojasnila Mojca Korpar.

So pa v Laškem že precej zgodaj pomislili na »nerodni« 1. januar. Novoletni ples so prestavili na petek, 4.1.2013, zato gostje ne bodo v skrbeh, da bi morali naslednji dan v službo.

Novoletni (1.1.2013) in ponovoletni ples (4.1.2013) s skupino Odmev pripravljajo tudi v Hotelu Evropa, v Hotelu Štorman pa organizirajo ponovoletni ples (5.1.2013) z ansamblom Spev.

V mnogih podjetjih bodo sicer kljub delovnemu dnevu vrata ostala zaprta, saj bodo izkoristila možnost kolektivnega dopusta. 2. januarja bodo v službi le dežurni v posameznih sektorjih, nam je pojasnila Teja Vrečko Luknar iz podjetja MIK. Preostali zaposleni bodo prosti.

Vsem, ki se boste morali v novem letu kar hitro navaditi na novo direktivo, pa svetujemo, da ostanete optimisti. Za zdaj so nam pustili “vsaj” prosti 2. maj.
t: ŠK

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 1,216 seconds.