Ob Cesti Janeza Cvirna zgradili 300 metrov pločnika

01. 12. 2017 07:30

Mestna občina Celje je ob Cesti Janeza Cvirna (severna vezna cesta) zgradila okoli 300 metrov pločnika in s tem učencem iz šolskega okoliša OŠ Hudinja zagotovila varen dostop do OŠ Frana Roša. Naložba, ki prispeva k večji prometni varnosti, je vredna 25.638,00 evrov.

Starši tistih otrok, ki morajo zaradi prezasedenosti OŠ Hudinja obiskovati OŠ Frana Roša, so bili namreč zaskrbljeni, ker prehod za pešce ob predvidenem cestnem priključku na Jamovo ulico ni zagotavljal prometne varnosti.

Ker v smeri vožnje iz Nove vasi proti Hudinji preglednost na prehodu za pešce ni zagotavljala optimalne prometne varnosti, so ga ukinili. Z izgradnjo pločnika je sedaj omogočen dostop do prehoda za pešce, ki se nahaja samo nekaj metrov stran od OŠ Frana Roša in omogoča preglednost ter s tem varno prečkanje ceste.

Na cesti v bližini šole bo občina poskrbela še za prometne znake in označbe na vozišču, torej za vertikalno in horizontalno prometno signalizacijo, ki bo voznike opozarjala na prisotnost otrok.

Septembra so sicer na tem območju namestili tudi prikazovalnik hitrosti, ki se je izkazal za učinkovit način umiranja prometa.

MOC

pralnica-celje-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
181 queries in 0,561 seconds.