Območna obrtno-podjetniška zbornica Celje ob zlatem jubileju nadaljuje s pozitivnimi praksami (foto, video)

17. 05. 2019 23:33

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Celje v letošnjem letu praznuje 50 let delovanja. V tem obdobju se je marsikaj spremenilo, vendar je imela OOZ Celje vseskozi pomembno vlogo pri razvoju malega gospodarstva in celotne regije. 

Leta 1969 je na pobudo 156 obrtnic in obrtnikov nastalo Obrtno združenje Celje s poslanstvom, da ustvarijo pogoje, ki bi podjetnikom in obrtnikom omogočali spodbudno poslovno okolje in odpravo administrativnih ovir. OOZ Celje si ob tem že od svojega čistega začetka prizadeva tudi za prijaznejšo zakonodajo in učinkovitejši sistem poklicnega izobraževanja. To dokazujejo predvsem začetki njihovega delovanja, ko so – ne samo zase, marveč tudi za številne prihajajoče generacije – začeli orati ledino na področju malega gospodarstva.

Pol stoletja kasneje pa se lahko pohvalijo z uspešnim delovanjem in predvsem s pečatom, ki so ga pustili v svetu gospodarstva. Še posebej so ponosni na svoj t.i. stanovanjski sklad, s katerim rešujejo stanovanjsko problematiko delavcev obrtnikov, ki so združeni v OOZ Celje. V lasti imajo namreč 69 stanovanj v stanovanjskih objektih v Celju in okolici, načrtujejo pa tudi izgradnjo novih objektov. Poleg tega pa izvajajo številne druge projekte, s katerimi bodo v prihodnosti nadaljevali in jih nadgradili z novimi izzivi.

Več o samem delovanju OOZ Celje je na sredini tiskovni konferenci razkrila sekretarka Martina Rečnik.

50 let OOZ Celje počastili z odprtjem razstave Obrt na znamkah

V sklopu dogodkov ob 50. obletnici delovanja OOZ Celje je njihov predsednik Miran Gracer odprl razstavo Obrt na znamkah, ki bo na ogled v prostorih OOZ Celje ob delavnikih do konca meseca.

Razstava Obrt na znamkah z avtorjem Tonetom Petkom v ospredju.
Razstava Obrt na znamkah z avtorjem Tonetom Petkom v ospredju.

Z razstavo so se poklonili sami obrti skozi prizmo filatelije. Razstava, ki je nastala pod okriljem Toneta Petka, namreč zajema 233 originalnih znamk iz 17 različnih držav Evrope in Amerike. Zbirka znamk prikazuje najrazličnejše obrti od začetkov pa do danes. Poleg znamk razstava vključuje še različno slikovno, dokumentarno in ostalo nefilatelistično gradivo. Ob zlatem jubileju zbornice pa je luč sveta ugledala tudi osebna znamka jubileja OOZ Celje, priložnostni poštni žig Pošte Slovenije in priložnostna razglednica.

OOZ Celje bo 50 let delovanja tudi uradno proslavilo, tako da vabijo 31. maja ob 18.00 v Celjski dom, kjer bo potekala uradna slovesnost s podelitvijo številnih priznanj.

Za konec vas vabimo še k ogledu fotogalerije, v kateri je zajetih nekaj utrinkov z odprtja razstave Obrt na znamkah.
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
207 queries in 2,187 seconds.