Od 1. avgusta dalje lahko preko spleta predlagate policiji, kje naj poostri nadzor


Z današnjim dnem je začela delovati spletna aplikacija Predlagajte prometno kontrolo. Če menite, da  na določenem cestnem odseku v Sloveniji prihaja do pogostih prometnih kršitev in si želite, da bi policija tam povečala svoj nadzor, lahko svoj predlog hitro in enostavno posredujete policiji kar preko spleta.

Predlog bo posredovan policijski postaji, ki se nahaja najbližje predlaganemu mestu za povečan nadzor, nato pa tamkajšnji policisti izvedejo monitoring. Predvidoma v petnajstih dneh po prijavi lahko prijavitelj prejme odgovor policije o tem, ali je predlagano mesto relevantno. Obravnavana naj bi bila prav vsaka prijava, za to pa bo skrbel centraliziran sistem obdelave podatkov.

Policija bo merila tudi zadovoljstvo uporabnikov s spletno aplikacijo Predlagajte prometno kontrolo in s storitvami policije. S tem bo pridobivala povratne informacije o tem, ali se je varnost v prometu na izpostavljenem odseku po posredovanju policije izboljšala ali ne.

Slovenska policija se je za uvedbo spletne aplikacije odločila po zgledu Nemčije in Finske, kjer se je podobno sodelovanje med občani in policijo izkazalo kot družbeno zelo koristno.