Odprta kuhna 2018 v Celju (foto)


Prvo aprilsko soboto se je po dolgi zimi tudi Odprta kuhna zopet vrnila v knežje mesto. Obiskovalci Mestne tržnice Celje so lahko tako med 10. in 20. uro uživali ob kulinaričnih specialitetah z vsega sveta.

Odprta kuhna prvič letos tudi v Celju

»odprta-kuhna-2018-44Gostovanja v Celju se že zelo veselimo, saj bomo s seboj pripeljali sonce, dobro voljo in nekaj novosti, za katere komaj čakamo, da jih predstavimo Celjankam in Celjanom,« je pred obiskom v Celju povedal ustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy.

In res je bilo tako, saj so lahko mimoidoči ob sončnem vremenu razvajali svoje brbončice ob skrbno izbrani kulinarični ponudbi. Raziskovali so lahko pestro turško, tajsko, argentinsko, kitajsko, indijsko in arabsko kuhinjo. Za tiste, ki prisegajo na znane okuse, pa je bilo na voljo veliko domačih ponudnikov, pri katerih so se lahko okrepčali.

Poskrbljeno je bilo tudi za žejna usta, sladkosnedi obiskovalci pa so se lahko posladkali z različnimi okusi sladolednih rolic, macaronsih, carskega praženca itd. Vsekakor se je za vsakega nekaj našlo.

Mestna tržnica Celje je skozi celo soboto kar pokala po šivih.
Mestna tržnica Celje je skozi celo soboto kar pokala po šivih.

To so potrdili tudi obiskovalci, ki so vidno uživali ob pestri paleti kulinaričnih dobrot. Nekateri so sicer okarali višje cene, vendar pa so vseeno z veseljem zagrizli v nove okuse, ki jih v Celje vsakoletno prinaša Odprta kuhna. Toplo so namreč pozdravili obsežno kulinarično ponudbo, ki jo v Celju sicer pogrešajo; predvsem orientalske okuse.

Odprta kuhna je tako tudi v Celju odprla novo sezono, pisana paleta raznovrstnih gostinskih ponudnikov pa se bo v knežje mesto vse do jeseni vračala enkrat mesečno. Če ste zamudili sobotni povratek Odprte kuhne, pa si lahko nekaj utrinkov s priljubljenega kulinaričnega dogodka ogledate v spodnji fotogaleriji.