Odprta kuhna v Celju presegla vsa pričakovanja


DSCN8039 (Kopiraj)DSCN8038 (Kopiraj) Po vzoru ljubljanske Odprte kuhne, ki obiskovalcem že tretje leto ob petkih ponuja priložnost preizkušanja tradicionalne slovenske in mednarodne kulinarike, so včeraj tudi v Celju odprli svojo različico. Med 10. in 20. uro so se na celjski tržnici predstavlili različni lokalni ponudniki ter tudi restavracije iz celotne Slovenije. Med drugim je bilo mogoče preizkusiti ljubljansko Shamballo, Čad, Stari pisker, Kitajski vrt, SURF Institute itd.

Obiskanost samega dogodka je presenetila prav vse. Tako je eden od razstavljalcev navdušeno dejal, da je v dveh urah v Celju prodal več kot v celem dnevu v Ljubljani, spet drug pa nam je zaupal, da je Odprta kuhna bistveno boljša v Celju kakor v Ljubljani – odziv je boljši, ljudi je več in energija je enkratna.

Kljub temu pa so se številni obiskovalci pritoževali nad lokacijo Odprte kuhne v Celju, saj so bile po njihovem mnenju vse stojnice združene na zelo majhnem prostoru, kjer je bil prehod skorajda nemogoč, kar je nesprejemljivo za takšno gnečo. Res pa je, da je sama obiskanost dogodka presenetila tudi organizatorje, ki pa že delajo na tem, da bo obiskovalcem prihodnjič udobneje.

Odprta kuhna bo sicer v Celju v prihajajočih toplejših mesecih gostovala vsako drugo sončno soboto.