Odprta kuhna zadnjič letos v Celju (foto)


Odprta kuhna je povsem napolnila celjske ulice.
Odprta kuhna je povsem napolnila celjske ulice.

Odprta kuhna je danes še zadnjič v tej sezoni obiskala knežje mesto. Mestna tržnica Celje je bila med 10. in 20. uro pravi kulinarični vrvež, saj je brbončice obiskovalcev razvajalo 22 različnih ponudnikov.

Odprta kuhna je letos svoja prvič obiskala Celje 1. aprila, s svojo raznoliko ponudbo in sproščeno atmosfero pa je že takrat požela veliko zanimanje. Na današnji dan, ob zaključku tretje sezona gostovanja Odprte kuhne v Celju, pa je celjsko središče skozi ves dan praktično pokalo po šivih.

Obiskovalci Odprte kuhne so se lahko razvajali ob pristni domači kuhinji, po celjskih ulicah pa so zadišale tudi specialitete iz vseh koncev sveta. Radovedne poglede in lačna usta so zadovoljile indijska, argentinska, kitajska, egipčanska in arabska hrana, ob tem pa so se lahko tudi posladkali s šmornom, prav posebnim sladoledom ali makroni.

Ob tem nihče ni ostal žejen, za kar so poskrbeli številni ponudniki s svojo pestro izbiro. Ravno zato ne preseneča, da so obiskovalci zadovoljno zapuščali Odprto kuhno, ki se v Celje sicer vrača tudi prihodnje leto.

»Kar težko verjamem, da je sezone že konec,« je pred zadnjim gostovanjem v Celju dejal Lior Kochavy, direktor Odprte kuhne. »Nekam moram potrkati, saj nam je bilo v Celju vreme res naklonjeno, zato smo lahko izvedli vseh pet načrtovanih dogodkov. Odziv ljudi je tu enkraten, v pogovorih z obiskovalci vidimo, da dogodek v mesto pritegne tudi precej izletnikov iz drugih mest in krajev v okolici. Tudi med našimi ponudniki je za sodelovanje na dogodkih v Celju vedno veliko zanimanja in prosta mesta se hitro zapolnijo,” je dodal Kochavy in obljubil, da se po zimskem premoru zopet snidemo.

Zadnja letošnja Odprta kuhna je tako zopet zadovoljila vse lačne želodce, pritegnila pa ni samo obiskovalcev iz Celja in okolice, marveč iz širše regije. Med obiskovalci smo lahko zasledili tudi nekaj Škotov, ki so se prišli okrepčati pred jutrišnjo tekmo proti Sloveniji. V kolikor želite tudi sami preveriti dogajanje z Odprte kuhne, preverite spodnjo fotogalerijo.

neprilagojeni-polsi-klik