Odprtje nove kolesarske brvi na relaciji Celje – Laško (foto, video)


V soboto, 13. aprila, ob pol enajsti uri je bila nova kolesarska brv v Tremerjah uradno predana svojemu namenu, s tem pa je bila obeležena ureditev nove kolesarske povezave Celje – Laško. Odprtje moderne infrastrukture je sovpadalo z zdaj že tradicionalnim pomladnim kolesarjenjem, ki ga organizirata občini Celje in Laško.

kolesarska-brv-38
Nova kolesarska brv v Tremerjah že vabi k rekreaciji.
kolesarska-brv-9
Druga stran brvi: Rokovanje ob prihodu v Občino Laško.

Konec septembra 2017 se je začela gradnja dela kolesarske poti Celje – Laško – Zidani Most. Projekt izgradnje vsekakor prispeva k uresničevanju ciljev celostne prometne strategije Mestne občine Celje in Občine Laško. Brv povezuje ti dve občini in stoji na 2,5 km dolgem že zgrajenem kolesarskem odseku.

V prihodnosti, ko bo kolesarska povezava D1 povezana v celoto, bo ta odsek služil tudi za daljinsko kolesarjenje. Vrednost projekta je zaenkrat ocenjena na 4 do 4,5 milijona evrov.

kolesarska-brv-36
Kolesarjenje je užitek za starejše in mlajše generacije.

V svojih nagovorih so celjski župan Bojan Šrot, laški župan Franc Zdolšek in predstavnik Direkcije za infrastrukturo pozdravili brv in izpostavili pomen te pridobitve ter se zahvalili vsem, ki so prispevali k uresničitvi izgradnje. Ko se je prerezal slavnostni trak, sta skupaj zaigrali dve godbi, Laška pihalna godba in Pihalni orkester Celje, po uradnem zaključku pa je sledila pogostitev z okusno hrano in pijačo. Čeprav vreme ni bilo najbolj naklonjeno kolesarjenju, to ni zaustavilo tistih, ki ta šport obožujejo.

Brv je korak bližje k dokončanju celotne kolesarske steze, na kateri bodo lahko uživali mnogi. Od danes naprej pa se lahko iz Celja v Laško, in seveda obratno, zapeljete s KolesCem, ki ga lahko odložite, kjer želite.

V spodnjem videu lahko med drugim poslušate izjavo celjskega župana, v galeriji pod njim pa ogledate utrinke z dogodka.

besedilo: T. Ž.

fotografije: T. Ž., A. Purg in R. Perčič

Video:

Galerija fotografij: