Okolica naravne plezalne stene pod Starim gradom je očiščena


Celjski mladinski center in Planinsko društvo Celje Matica sta organizirali čistilno akcijo okolice naravne plezalne stene pod Starim gradom.

Celjski mladinski center je v sodelovanju s Planinskim društvom Celje Matica v okviru projekta Plezaj kot grof izvedel čistilno akcijo, v kateri so s pomočjo Javnega podjetja Zelenice odstranili veje, pokosili travo, pobrali smeti ter dokončno uredili pot do naravne plezalne stene. Tako so izvedli že drugo aktivnost v okviru projekta Plezaj kot grof ter so tako že korak bližje dokončni ureditvi same plezalne stene. V akciji je sodelovalo več kot 10 udeležencev, ki so s skupnimi močmi poskrbeli za boljšo dostopnost do plezalne stene ter čisto okolico.

Prijavitelji projekta »Plezaj kot grof« so bili uspešni pri prijavi projekta v programu Evropske solidarnostne enote. Projekt je tako nastal kot mladinska pobuda mladih plezalcev, ki so zaznali problematiko in neuporabo dotrajane plezalne stene pod Celjskim gradom, njegov cilj pa je urediti plezalno steno, da bo le-ta varna in primerna za uporabo.