OŠ Lava gostila mednarodno izmenjavo Erasmus+ z aktualno tematiko empatija »Empathy around us« (foto)

30. 05. 2022 07:45

Na Osnovni šoli Lava so uspešno zaključili dogodek v okviru projekta Erasmus+ »Empathy and Tolerance for Understanding Others Mistakes«, na katerem so gostili kar 35 gostov iz Italije, Severne Makedonije in Romunije.

Na Osnovni šoli Lava so v preteklem tednu v okviru Erasmus+ projekta z naslovom »Empathy and Tolerance for Understanding Others Mistakes« gostili prijatelje, učence in učitelje, iz treh držav, in sicer Romunije, Severne Makedonije in Italije. Pri načrtovanju tedna so zajeli dejavnosti, ki so jih načrtovali v skladu s cilji projekta, med katerimi sta bila ključna snemanje filma z naslovom »Tolerance through my eyes« in delavnica ter priprava digitalne razstave na temo fotografije »Empathy around us«.

Pri učencih so krepili kompetence skupnega načrtovanja, samoiniciativnosti in umetnosti. V torek so izvedli celodnevni izlet v Ljubljano, kjer so učenci Erasmus+ kluba Osnovne šole Lava pripravili izjemno vodenje po našem glavnem mestu. Vsi udeleženci so ekipni duh tako krepili tudi v sobi pobega ter se za konec z vzpenjačo povzpeli na Ljubljanski grad. “Ponosi smo tudi na naše mesto Celje, našim gostom so učenci pripravili vodenje po mestu, katerega zaključek je sledil pri Mladinskem centru Celje, kjer so se učenci preizkusili v igri »Lov na legende«,” ob tem pove ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko. V sredo so z gosti obiskali drevesno hišico, kjer so učenci izražali svoja čustva skozi umetnost, nastali so čudoviti leseni izdelki z izrazi strpnosti in medsebojnega razumevanja, ki si jih bodo lahko ogledali mimoidoči skozi vse poletje. V četrtek so pod strokovnim vodstvom spoznavali poti in življenje Alme Karlin.  Druženje pa so zaključi z dvema dogodkoma, in sicer z zaključno zabavo na Mestni plaži in slavnostnim kosilom ter podelitvijo certifikatov v restavraciji Lisjak celjski.

“Tema empatija je v teh zelo razčlovečenih časih izjemnega pomena, saj krepi zavedanje povezovanja, sodelovanja, medčloveške podpore, zavedanja stisk, predvsem pa omogoča mladim spoznavati vrednost empatičnega delovanja v prid posamezniku in skupnosti. Z odkrivanjem tem empatija, toleranca, razbijanje tabu tem je velika priložnost za mlade in tudi učitelje, ki z mladimi delamo. To je dokazal tudi naš šolski tim Erasmus+, ki je z odličnim medsebojnim sodelovanjem in podporo pripravil strokovno srečanje, v katerem je bilo dovolj prostora za ustvarjalnost, kreativnost ter druženje mladih iz različnih držav,” o uspešnem Erasmus+ tednu še pove ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko, ki projekt na OŠ Lava pripravlja skupaj z Erasmus+ ekipo učiteljev, in sicer koordinatorko Polono Gracer, Sabinao Hriberšek, Saro Plahuta in Alešom Videnškom.

Učenci in gostje navdušeni nad Erasmus+ tednom na OŠ Lava
Gostujoča družina je bila prekrasna in izkušnja nepozabna. Najboljši teden v mojem življenju.Ioana iz Romunije
Počutila sem se tako sprejeto, včasih sem imela občutek, kot da sem tu doma.Kriszta iz Romunije
V tem tednu sem videl veliko lepih krajev, stavb, naučil pa sem se tudi veliko o empatiji.Radu iz Romunije
Zelo zanimiva izkušnja zame, predvsem gostiti goste iz drugih držav. Najbolj mi je bilo všeč spoznavati nove ljudi.Ana Pungaršek z OŠ Lava
Radi sva se družili z novimi prijatelji, odhajava z ogromno spominov. Mateja in Teona iz Makedonije
Spoznali smo prave vrednote kot so empatija, toleranca, prijateljstvo. Izboljšali smo znanje angleščine, spoznali smo nove kraje in načine življenja. V spominu so nam ostali tudi znani Celjani, in sicer Alma Karlin in Josip Pelikan. A najpomembneje, imeli smo se super.Mateo, Francesco in Chiara iz Italije
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
172 queries in 2,980 seconds.