Osrednja knjižnica Celje zaradi epidemiološke situacije spreminja sistem izposoje

17. 01. 2022 12:53

Osrednja knjižnica Celje zaradi trenutno izjemno slabih epidemioloških razmer v Sloveniji z 18. januarjem (torek), prehaja na spremenjen sistem izposoje.

To pomeni, da se v naslednjih dneh ne bo možno sprehajati med knjižnimi policami in si samostojno izbirati gradivo. Naročili ga boste lahko preko spleta ali po telefonu in ga boste prišli iskat k izposojevalnemu pultu, tako, kot ste to že počeli v preteklosti.

Dovoljen je osebni prevzem knjig pri izposojevalnemu pultu, kjer vam je zagotovljen minimalen osebni stik, in sicer, med tednom med 8. in 19. uro, ter ob sobotah med 8. in 13. uro. Za vstop do izposojevalnega pulta še vedno potrebujete PCT pogoj.

Željeno gradivo lahko naročite na naslednje načine:

  • preko aplikacije Moja knjižnica
  • po telefonu 03 426 17 17, 03 426 17 16
  • otroško gradivo in vse informacije v zvezi z njim, pa  dobite na tel. 03 426 17 66.

Takoj, ko bo gradivo pripravljeno, ga boste lahko prišli iskat.

Vstop do pulta za prevzem je omogočen dvema obiskovalcema hkrati.

Tudi vračila gradiv načeloma potekajo nemoteno. Knjigomat za vračilo deluje 24 ur, v primeru težav, če je knjigomat v okvari ali gradiva ne sprejme, je ob njem zaboj, kamor odložite gradivo.

V kolikor imate pomisleke, da bi se v knjižnico odpravili osebno, vam je na boljo bogata E-knjižnica – https://www.knjiznica-celje.si/e-knjiznica/podatkovne-zbirke-z-dostopom-na-daljavo. Do nje lahko dostopate s člansko številko in geslom. Ponujajo vam povezavo do navodil za spletno poslovanje, spletna plačila, rezervacije in ostalo, kar lahko urejate od doma. Najdete jo na: https://www.knjiznica-celje.si/obvestila/item/spletno-poslovanje-rezervacije.

“Prepričani smo, da lahko epidemijo ustavimo s pametnim in odgovornim ravnanjem ter upoštevanjem vseh ukrepov. Obisk knjižnice bo za obiskovalce in zaposlene varen le, če bomo vsi sledili ukrepom in jih upoštevali. Za vse informacije in dodatna pojasnila nas pokličite na telefon 03 426 17 17 in 03 426 17 16. Hvala, ker nam pri tem pomagate!” so še sporočili iz Osrednje knjižnice Celje.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,877 seconds.