Osrednja slovesnost ob prazniku Mestne občine Celje s podelitvijo priznanj MOC (foto, video)


Bojan Šrot: "Vsak posameznik lahko doda svoj kamenček v mozaik."
Bojan Šrot: “Vsak posameznik lahko doda svoj kamenček v mozaik.”

Na osrednji slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje, na dan, ko obeležujemo obletnico podelitve mestnih pravic Celju, je župan Bojan Šrot podelil naziv častni meščan in 11 celjskih grbov.  

Slovesnost je otvoril Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, z besedami: »Prevzemajo me ponos, veselje in odgovornost, ko vsako leto v tej dvorani stopim pred vas ob prazniku našega mesta. Ponos, ker mi je dano, da vas nagovorim – vse vas, ki vas globoko cenim, še posebej pa seveda nagrajence. Veselje, ker živimo v čudovitem mestu, v katerem so doma krasni ljudje. Odgovornost pa mi nalagajo velika pričakovanja naših ljudi.”

NAGRAJENCI

Letošnja sloveslnost je bila v prvi vrsti namenjena nagrajencem – ustvarjali so jo Celjani za Celjane. Župan je najprej podelil srebrne celjske grbe, ki so jih prejeli Matej Huš, Marija Malgaj, Ana Mladenović, Jernej Mirt in Adela Požežnik.

Prejemniki kristalnih celjskih grbov.
Prejemniki kristalnih celjskih grbov.
Zlatko Mastnak, direktor podjetja Ema
Miloš Kužner, predsednik Kinološkega društva reševalnih psov Celje

Sledila je podelitev bronastih celjskih grbov, kjer ki so jih prejeli Katarina Hohnjec, EMA, d. o. o. in Kinološko društvo reševalnih psov Celje.

Katarina Hohnjec je ob tem zadovoljno izpostavila: “Mestna občina Celje je pokazala izjemen napredek na področju podjetništva.” Spomnila se je tudi  na vse ostale podjetnice, ki uspešno balansirajo kariero in družino. Zlatko Mastnak, direktor podjetja Ema, je ob zahvali dodal: “Mestna občina Celje prepoznava razliko med uspešnostjo in odličnostjo.” Upa, da bodo to razliko prepoznali tudi občani.

Srebrni celjski grb so prejeli Tone Goršič za pomemben prispevek k razvoju celjskega rokometa in širjenje njegove prepoznavnosti v Slovenijiin Kapucinski samostan s cerkvijo sv. Cecilije, ki ima bogato tradicijo v knežjem mestu. Ob zahvalili so izrazili še zadovoljstvo za vzorno sodelovanje med lokalno skupnostjo in cerkvijo.

Zlati celjski grb je šel v roke 1. OŠ Celje za 140-letno predanost vzgoji in izobraževanju številnih generacij in vključenost v širše družbeno okolje. Ravnatelj Branko Močivnik je zlati grb prejel kot poklon svojim sodelavcem in vsem, povezanim z osnovno šolo.

Mestna občina Celje je tokrat po štirih letih zopet poimenovala častnega meščana. Naziv je prejel Rudi Čajavec za življenjsko delo v medicini dela, prometa in športa, prispevek k izobraževanju mnogih generacij zdravnikov specializantov ter za dolgoletno delo kot rokometni klubski in reprezentančni zdravnik,

Rudi Čajavec je prejel naziv "častni meščan"
Rudi Čajavec je prejel naziv “častni meščan”

Prireditev, katere rdeča nit je bila zgodba o galebu Jonatano, se je v tem duhu tudi zaključila. Življenja filozofija galeba je namreč “leteti”. Tudi sami bi morali večkrat leteti – kot posamezniki in kot družba. Ne spreglejte utrinkov osrednje slovesnost ob prazniku Mestne občine Celje v spodnjem videu in fotogaleriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=963]

polovicka_celje_klik