Osrednja slovesnost ob prazniku MO Celje s podelitvijo najvišjih priznanj MOC (foto, video)


Bojan Šrot
Bojan Šrot

11. april je praznik Mestne občine Celje, ki ga vsakoletno zaznamujejo številne prireditve. Ob tej priložnosti je minuli petek v Narodnem domu potekala tudi osrednja slovesnost ob prazniku Mestne občine Celje s podelitvijo najvišjih priznanj MOC.

Prireditev je najprej otvoril Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje, ki je izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da Celje premore tako odlične posameznike, ki s svojim delom ogromno prispevajo k Mestni občini Celje. Delovni, ustvarjalni in odgovorni posamezniki, društva, institucije, podjetja so namreč tisti, ki bogatijo in plemenitijo življenje v knežjem mestu. Nato je sledila podelitev kristalnih, bronastih, srebrnih in zlatih celjskih grbov.

Neža Strenčan, povezovalka programa
Neža Strenčan, povezovalka programa

Kristalni celjski grb so si prislužili diplomanti Eva Javoršek, Nuša Komplet Peperko, Sara Poteko in Miha Simoniti za odličnost v celotnem študijskem obdobju. Bronasti celjski grb je šel v roke Mariji Fras za izjemne dosežke na športnem področju. Kljub svoji slabovidnosti je namreč najuspešnejša kegljačica med slepimi in slabovidnimi.

Srebrn celjski grb si je prislužilo podjetje Vivapen, d. o. o. za dolgoletno uspešno delovanje v gospodarstvu doma in na tujem. Družba Vivapen, d. o. o. iz Celja namreč sodi med hitro rastoče gospodarske družbe, ki deluje na vseh kontinentih sveta, s čimer pomembno vpliva na razvoj in prepoznavnost Celja in Slovenije.

Še en srebrn celjski grb pa je šel v roke Brini Zupančič za bogat skladateljski opus in številne dosežke v glasbeni umetnosti. Zadnje desetletje je Brina Zupančič namreč celjski prostor zapolnila predvsem s svojim skladateljskim delom, s katerim je ime mesta Celja mnogokrat ponesla v svet.

Zadnji srebrn celjski grb si je prislužila gospa Terezija Jazbec za dolgoletno požrtvovalno humanitarno delo, s čimer je zaznamovala marsikatera življenja občank in občanov Celja, hkrati pa je prispevala k razvoju Celja na humanitarnem področju.

Terezija Jazbec, prejemnica zlatega celjskega grba
Dr. Zlata Felc, prejemnica zlatega celjskega grba

Zadnja in najbolj prestižna nagrada, zlati celjski grb, je šla v roke dr. Zlati Felc, za izjemen prispevek pri širjenju znanja o neonatologiji in ustanovitvi Visoke zdravstvene šole v Celju. Za dolgoletno udejstvovanje in plodno delo pri celostni oskrbi novorojencev s spodbujanjem dojenja v celjski porodnišnici, prizadevanja za ustanovitev Visoke zdravstvene šole v Celju ter strokovno delo pri izobraževanju zdravstvenega osebja na šoli je Mestni svet Mestne občine Celje dr. Zlati Felc podelil zlati celjski grb.

Carpe diem
Carpe diem

Osrednjo slovesnost je zaključila zasedba Carpe diem z akustično izvedbo pesmi Delala stvari.

Po formalnem delu je sledilo še neformalno druženje, ki je združilo ljudi, ki ustvarjajo zgodbo našega mesta. Utrinke iz same slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje pa si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji in video posnetku.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=541]

F/T/V: Tina Ožvald

polovicka_celje_klik