Posodobljena aplikacija za preverjanje pogojev PCT. Slovenija po ECDC ostaja zelena

06. 08. 2021 15:31

V Sloveniji se še naprej povečuje število potrjenih okužb. Včeraj je bilo potrjenih 144 okužb, v bolnišnico so sprejeli tri bolnike s cvodiom 19, zabeležili pa smo tudi eno smrt povezano s to boleznijo.

NIJZ je danes lansiral posodobljeno aplikacijo za preverjanje PCT pogojev. ECDC pa je Slovenijo obdržal na zelenem seznamu evropskih držav.

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je objavil nov zemljevid epidemiološkega stanja v evropskih državah. Slovenija je kljub hitremu slabšanju razmer še vedno zelena. V mnogih državah se je zaradi hitrega širjenja različice delta epidemiološka slika toliko poslabšala, da jih je ECDC obarval oranžno ali rdeče. Med drugim je oranžna postala hrvaška obala, kjer je v tem obdobju tudi ogromno slovenskih turistov.

NIJZ je danes objavil posodobljeno verzijo aplikacije za preverjanje EU digitalnega COVID potrdila, ki omogoča branje imena in priimka ter letnico rojstva. Vse informacije in nova aplikacija so na voljo TUKAJ.

Število okužb se še naprej povečuje

Včeraj je bilo opraljenih skupaj 26.352 testov (PCR + HAT) na virus SARS-CoV-2. Izvidi PCR testov so potrdili skupno 144 okužb, kar je 23,1 % več kot teden prej, ko je bilo potrjeno okuženih 117 oseb.

Opravljenih je bilo 24.581 hitrih antigenskih testov (HAGT) in 1.771 molekularnih PCR testov, ki so potrdili 144 okužb z deležem pozitivnih izvidov 8,1 %.

7-dnevno povprečno število potrjeno okuženih je 116 okuženih oseb (včeraj 112), 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev je 64 (včeraj 60).

Trenutno je hospitaliziranih 29 covidnih bolnikov oz. eden več kot dan prej. Od vseh jih trenutno 7 potrebuje intenzivno covid nego oz. eden manj kot dan prej.

Včeraj smo v Sloveniji evidentirali eno smrti povezano s covidom-19. Od začetka epidemije je skupaj umrlo 4.430 bolnikov s covidom-19.

Število aktivno okuženih prebivalcev Slovenije je 1.379 (včeraj 1.293).

Epidemiološko stanje na Celjskem

Na Celjskem oz. savinjski regiji je bilo včeraj potrjenih 14 okužb (prejšnji teden 6). 7-dnevno povprečno število okuženih v savinjski regiji je 9,9 (včeraj 8,7). Največ okužb je bilo potrjenih v občini Podčetrtek 5, po dve sta bili potrjeni v Celju in Šoštanju, po ena pa v občinah Braslovče, Rogaška Slatina, Slovenske Konjice, Velenje, Žalec.

Splošni bolnišnici Celje trenutno ne zdravijo nobenega bolnika s covidom-19.

Precepljenost

Po podatkih NIJZ-a je bilo do sedaj s prvim odmerkom cepljenih 934.931. To je 44 % vseh prebivalcev Slovenije oz. 53 % vse odrasle populacije. Z vsemi odmerki pa 825.680 oz. 39 % vseh prebivalcev (47 % vse odrasle populacije).

Kakšna je trenutna precepljenost po regijah, občinah ter na nacionalni ravni, kakor tudi ostale informacije o cepljenju, najdete tukaj.

Urnik cepljenj za nenaročene, ki jih redno izvaja ZD Celje najdete TUKAJ – klikCepilno mesto je od 2. avgusta 2021 tudi v Urgentnem centru Splošne bolnišnice Celje. Več tukaj. Seznam vseh cepilnih enot po Sloveniji najdete tukaj.

Več informacij o cepljenju proti covidu-19 najdete tukaj. Kdaj in kje po lokacijah po Sloveniji se nahajajo mobilne cepilne enote najdete tukaj.

B.S.

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 0,737 seconds.